Župan Igor Andrović primio osvajače medalja sa 24. SŠNIDOR-a održanog u Vukovaru

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak danas (ponedjeljak) su primili hrvatske ratne vojne invalide, članove Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, osvajače medalja sa 24. Svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata održanog od 12. do 14. travnja u Vukovaru.

Tom prigodom župan Igor Andrović je čestitao osvajačima medalja, ali i svim članovima ZUIČ HVIDR-a VPŽ koji su sudjelovali na ovogodišnjem SŠNIDOR-u na ostvarenom rezultatu, 2. mjestu ekipno.

– Ovaj rezultat, drugo mjesto na SŠNIDOR-u već treću godinu za redom, nije slučajnost nego plod kontinuiranog rada članova udruga HVIDR-a s područja naše županije, ali i dobre suradnje nas iz Županije, kao i općina sa Virovitičko-podravske županije s njima, te njih samih među sobom. Na ovom ostvarenom rezultatu ja im još jednom čestitam i zahvaljujem što na takav lijep i dostojanstven način predstavljaju našu županiju – istaknuo je župan Andrović.

IMG 2505 1

Županu Androviću svoje utiske sa 24. SŠNIDOR-a ispričali su sami sudionici, a predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš iznio mu je plan aktivnosti za slijedeći, 25. SŠNIDOR, kao i način na koji se članovi za to natjecanje pripremaju. Također, Bubaš se županu i Županiji zahvalio na podršci te iznio određene probleme s nedostatkom mogućnosti treniranja u određenim sportovima, plivanje i stolni tenis, a u kojima članovi ostvaruju iznimne rezultate, na što je župan odgovorio kako će sve učiniti da se to što skorije popravi. Župan Igor Andrović pohvalio je dosadašnju suradnju sa braniteljskim udrugama s područja VPŽ te naglasio kako podrška Županije neće izostati ni ubuduće.

Na 24. SŠNIDOR-u u Vukovaru sudjelovalo je oko 1100 sportaša, vojnih invalida Domovinskog rata iz 20 hrvatskih županija, Grada Zagreba i Herceg Bosne. Prvo mjesto pripalo je HVIDR-i Grada Zagreba (195 bodova), druga je bila ZUiČ HVIDR-a VPŽ (159 bodova), a treća HVIDR-a Bjelovarsko-bilogorske županije (140 bodova). (www.icv.hr, adf, Foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”527241″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content