FOTO Počele pripreme županijskog nogometnog drugoligaša Turanovca, novi igrači u svlačionici: Saša Horvat, Ivan Biondić i Tin Szabo

S pripremama za novu sezonu počeli su nogometaši županijskog drugoligaša Turanovca, kluba koji je niz godina bio jedan od najuspješnijih na području naše županije natječući se u 1. županijskoj nogometnoj ligi i međužupanijskim rangovima natjecanja.

Prije pet sezona Turanovac je pao u 2. županijsku ligu. U protekle dvije godine došlo je do konsolidacije i teži se povratku u najjači županijski rang natjecanja. Prošle sezone prvenstvo je prekinuto zbog pandemije koronavirusa, pa je vodeća Gradina promovirana u viši rang, a pred Turanovcem je nova sezona u kojoj će se pokušati izboriti za naslov prvaka u 2. županijskoj nogometnoj ligi.

Ljetos je klub, zbog brojnih poslovnih i obiteljskih obveza napustio uspješni trener Stjepan Pleše. Početkom tjedna dogovorena je suradnja s novim trenerom Miroslavom Čorom.

IMG 1867 Custom

Već za desetak dana pred Turanovcem je odgođena kup utakmica s nogometašima Virovitice, pa je Čor zasukao rukave i počeo s pripremama. Na prvi trening, uz postojeći igrački kadar došla su tri nova igrača.

Riječ je o iskusnom vrataru saši Horvatu, koji je protekle sezone bio na vratima glavnog konkurenta za naslov prvaka Gradine te uspješnom dvojcu iz Svetog Đurađa, Ivanu Biondiću i Tinu Szabi, kojemu je to povratak na Jelav nakon dvije i pol godine.

Uz jaki trenažni proces igrači Turanovca u nedjelju, 19. srpnja odigrat će pripremnu utakmicu. Na svom Jelavu u 18 sati ugostiti će županijskog prvoligaša Omladinac iz Korije.

IMG 1869 Custom

U momčadi postoji kombinacija iskustva i mladosti. Kostur momčadi čine dojučerašnji domaći juniori, koji su harali županijskim terenima u mlađim uzrastima. Nova agilna uprava igračima je pružila maksimalne uvjete za pripreme i natjecanje. Uz pomoć Općine Lukač obnovljene su klupske prostorije i svlačionice, a redovitim održavanjem svi se brinu, da i travnjak bude u odličnom stanju.

U klubu su uvjereni da će imati sastav koji će i ove sezone biti konkurenta za sam vrh tablice.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”597982″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content