Program HDZ-ovog kandidata “Osijek za sve generacije”: Grad se treba razvijati uz Dravu, od Luke, preko Kopakabane do tematskih dječjih igrališta

Ivan Radić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka, predstavio je jučer (utorak) svoj program kojim traži povjerenje građana na predstojećim lokalnim izborima.

Nakon najave kandidature u zapuštenim prostorima OLT-a, ovaj puta se za predstavljanje programa Radić odlučio za najviši kat uočljivog velelebnog poslovno trgovačkog centra Eurodoma. Razlog odabira te lokacije je, kako je istaknuo, što se s te točke Osijek vidi ravnopravno i u cijelosti, a to podržava i njegov program – Osijek za sve generacije.

– Grad nećemo gledati samo iz jednog kuta, gledat ćemo ga sa svih strana. Naš moto je Osijek bez zadrške, bez negative, bez podjela, grad koji uistinu brine o svakom njegovom čovjeku- najavio je Radić.

Dodao je kako su u protekle četiri godine prošli sve gradske četvrti i mjesne odbore, bili glas svojih sugrađana i konstruktivno progovarali o svim problemima .

– U tom periodu radili smo okosnicu našeg programa- rekao je Radić te najavio četiri stupa nove vizije Osijeka gdje je gospodarstvo na prvom mjestu. Demografija, promet i komunala te kultura i sport su preostala područja ovog programa. Digitalno, transparentno i učinkovito su načela po kojima će se raditi za djecu, mlade, radno aktivno stanovništvo i umirovljenike.

Fotka IV Custom

– Grad Osijek treba razvijati uz Dravu. Tu imamo 13 točaka, od Luke za rasute terete, preko Kopakabane do tematskih dječjih igrališta- najavio je Radić.

Brzi vlakovi do 160km/h, obnova i rekonstrukcija osječke Zračne luke i Željezničkog kolodvora, dovršetak Koridora Vc, neki su od kapitalnih projekata sadržanih u programu. Uz digitalizaciju gradske uprave najavljeno je preseljenje Remize na Zeleno polje što će otvoriti prostor za nove sadržaje uz Tvrđu, a kako se čulo, Grad će preuzeti i nadležnost nad parkiralištima i uvesti pauk službu.

Od gospodarskih mjera Radić je istaknuo potpuno ili djelomično oslobađanje od komunalnog doprinosa za poduzetnike koji će gradnjom objekata generirati nova radna mjesta, ubrzavanje izdavanja građevinskih dozvola te proširenje postojećih gospodarskih zona.

Također je naglašeno da će Grad pratiti županijske i nacionalne projekte na području Osijeka, a tu su istaknuti Gospodarski centar koji donosi 500 novih radnih mjesta, Regionalni distributivni centar za voće i povrće, obnova HNK-a, izgradnja I. Gimnazije i KBC-a, te besplatan školski obrok za sve osnovnoškolce. Najavljeno je i povećanje stipendija i pomoći za novorođenu djecu te besplatan vrtić za treće dijete.

– Jako je bitno povećanje kapaciteta domova za starije i nemoćne osobe, subvencioniranje smještaja u privatnim domovima te dnevni boravci za starije osobe- rekao je Radić govoreći o socijalnim mjerama.

Revitalizacija Perivoja “Gradski vrt” kakav je nekada bio, te izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena na prostoru Kopakabane, neki su od projekata zelenog i sportskog Osijeka.

– To je dio planova koji su svi redom detaljno razrađeni, a s realizacijom krećemo odmah nakon lokalnih izbora- rekao je Radić.

Podršku Radiću dao je i Ivan Anušić, kandidat za drugi mandat na mjestu Osječko -baranjskog župana, koji je ocijenio kako se predstavljanjem programa javnosti pokazuje kojim smjerom će Osijek krenuti i razvijati se, te kako će napredovati i rješavati nagomilane probleme.

– Želimo pokazati da smo ljudi koji hoće i znaju stvoriti bolje sutra za sve koji žive u Osijeku, ovoj županiji i na istoku Hrvatske- poručio je Anušić.

Uz Anušića, Radićev program i kandidaturu podržali su  i direktori javnih poduzeća, Hrvatske vode i Hrvatske ceste, Zoran Đuroković i Josip Škorić, te glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić kao i predstavnici koalicijskih stranaka.

(www.icv.hr, tj, foto: GO HDZ)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content