SUHOPOLJE PORAŽENO OD GRANIČARA Solar pocrvenio, Sertića zbog trećeg žutog kartona neće biti u posljednjem kolu

Idealno vrijeme za nogomet, solidno popunjene tribine stadiona Park, sve u skladu s epidemiološkim mjerama, te dodjela pobjedničkog pehara za zasluženo osvojen naslov prvaka ”Suhopoljskih mališana”, pionira uzrasta U-9. Kako bi nedjelja do kraja bila začinjena pozitivnim rezultatima i dobrim raspoloženjem, čekala se jedino pobjeda Grofova u sklopu 29. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica protiv gostiju iz Legrada, ali na žalost do nje nije došlo.

IMG 0111 Custom

U utakmici bez previše izrazitih prilika gdje se igralo uglavnom na sredini terena, Graničar je polovinu njih iskoristio i slavio s 2:0. Tek u 20. minuti dočekali smo prvu ozbiljniju priliku, a ona je stigla upravo iz gostujućih redova. Mihael Mikšić visokom loptom prebacuje igru na drugi kraj šesnaesterca gdje ju dočekuje Domagoj Baričić, pronalazi put prema golu, ali njegov odličan udarac još boljom interencijom zaustavlja Solar

Suhopolje je kroz kratke pasove i igru preko bokova tražila svoje šanse za pogodak. U dobrim pozicijama za ugroziti gostujućeg vratara nalazili su se Sertić, Akassou i Kucljak, no nedostajalo je mirnoće u završnici kako bi se promjenio rezultat. Najbolju priliku propustio je Hudoletnjak koji se oslobodio i uputio udarac s vrha šesnaesterca, ali vratar Goran Ružić izvlači loptu ispod grede.

IMG 0118 Custom

Kada se činilo da će se na predah bez pogodaka, Mario Paveli udarcem s dvadeset metara šokira domaći sastav i dovodi goste u prednost u posljednjoj sekundi prvog poluvremena.

Nastavak susreta donio je opsadu gola vratara Ružića. Sertć iz kornera te Kirin i Egri iz slobodnih udaraca testirali su svoje udarce, na žalost bez promjene rezultata. Individualno je nešto pokušavao napraviti Erik Augusto Akassou. Nekoliko puta nanizao je gostujuće igrače i namjestio se na udarce, no niti to nije dovelo do promjene rezultata.

Ostalo je nešto više od deset minuta do kraja kada se dogodila jedna zbunjujuća situacija. Baričić nakon izbijene lopte ostaje sam na centru i kreće prema golu Solara nakon čega se dogodio sudar dva spomenuta igrača. Kristina Veljačić, glavna sutkinja utakmice, očito je čekala signalizaciju prekršaja od strane Maria Abdića koju je dobila tek nakon dvadesetak sekundi. Odluka je u konačnici bila izravan crveni karton za Solara te slobodni udarac za goste. Ostaje tako pitanje zašto sutkinja, ukoliko je bila sigurna u prekršaj nije odmah signalizirala isti i zašto je pomoćni sudac, ako je smatrao da prekršaja nije bilo, na kraju ipak podignuo zastavicu? 

Upravo nakon te situacije pao je drugi gol koji je osigurao gostima pobjedu, strijelac je bio Hrvoje Ledinski ali ono najvažnije, ostavio domaću momčad bez prvog vratara uoči posljednje utakmice, te bez Marka Sertića, koji je zaradio treći žuti karton.

IMG 0122 Custom

– Teško je kada se susret izgubi na ovakav način. Iako moram čestitati gostima na pobjedi, smatram da smo bili bolja momčad. Moji dečki su odigrali jedan vrlo dobar susret, na žalost do bodova nismo došli, a sada ćemo zbog crvenog kartona Solara i trećeg žutog kartona Marka Sertića u posljednjem susretu imati još više problema prilikom sastavljanja momčadi. Još uvijek ne znamo koliko će momčadi ispasti iz lige, iako bi ih trebalo ispasti dvoje, prema nekim informacijama četvrtu bi ligu moglo napustiti čak pet momčadi. Nadam se da ovaj poraz neće biti koban i da se to neće dogoditi- izjavio je trener Suhopolja Samuel Spudić, kojemu je ovo bio prvi povratnički susret na domaćem stadionu.

Suhopolje će tako u posljednjem kolu desetkovan na gostovanje u Velike Zdence, a nakon tog susreta saznat ćemo konačan rasplet ove sezone te jesu li Grofovi ipak ostali u društvu četvrtoligaša.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content