LIGA NS NAŠICE Martin ostvario najuvjerljiviju pobjedu prvog kola, Kućanci na svom terenu sigurni protiv Lađanske

Proteklog vikenda krenulo je natjecanje u ligi Nogometnog saveza Našice na području naše susjedne Osječko-baranjske županije. Na rasporedu su bile utakmice prvog kola.

U prvom susretu proteklog vikenda, u Razbojištu su se sastali Vuka i Poganovci, a nakon 90 minuta igre nismo dobili pobjednika. Gostujući sastav poveo je 1:0 u 36. minuti utakmice pogotkom Gorana Bulata, no do isteka prvih 45 minuta domaćini su izjednačili i postavili konačan rezultat utakmice. Strijelac pogotka za 1:1 bio je Stjepan Kos koji je vratara Jasmina Bačića svladao s bijele točke.

Kućanci su ostvarili sigurnu pobjedu na domaćem terenu protiv gostiju iz Lađanske, završilo je 3:0. U petoj minuti utakmice mrežu je pogodio Marko Havidić, na 2:0 povisio je Nikola Mak u 37., dok je konačan rezultat postavio Ivan Hettich na samom otvaranju drugog poluvremena.

Drugi od tri remija u prvom kolu vidjeli smo u Koški gdje je Seljak dočekao Dinamo iz Budimaca. Gol Vedrana Vunaka kojim su gosti došli u prednost nakon devet minuta igre bio je jedini u prvom poluvremenu. S dva brza pogotka na otvaranju drugog dijela domaći je sastav preokrenuo rezultat, a strijelci su bili Boris Glušac u 47. i Ivan Antolović u 51.. Veselje na klupi Seljaka nije se niti stišalo, a Dinamo je stigao do izjednačenja. Pogodak za 2:2, koji je ujedno bio i konačan rezultat utakmice, postigao je Nikica Kovačević u 53. minuti.

S jednim bodom morali su se zadovoljiti Sveti Đurađ i Lug koji su ”Pod barom” odigrali 1:1. Alen Antolović u nervoznoj utakmici, ako je vjerovati izvješću, postigao je prvi pogodak i doveo Lug u vodstvo nakon 42. minute igre, a samim time svojoj je momčadi osigurao prednost na predahu. Drugi gol vidjeli smo na otvaranju drugog poluvremena, ovoga puta u mreži gostiju, a strijelac za konačnih 1:1 bio je Valent Volarić.

Najuvjerljiviju pobjedu prvog kola ostvarili su nogometaši Martina koji su na domaćem terenu svladali Slavoniju NLT. Susret je bio riješen već nakon pola sata, a strijelci za Martin bili su Ivan Vujkov u 10., Marko Hajmiler u 15., te Mario Cvjetković u 30. minuti. U samoj završnici susreta golovima Hrvoja Biuklića i Luke Hajmilera, rezultat je bio ”zaokružen” na visokih 5:0.
Mladost iz Breznice Našičke držala je prednost na gostovanju u Krčeniku kod Hajduka sve do 77. minute utakmice. Gol Florijana Kuzminskog iz 19. minute ”neutralizirao” je Marko Patača. Ipak, domaćini nisu uspjeli u potpunosti preokrenuti utakmicu, već su gosti stigli do prva tri boda u novoj sezoni. Gabrijel Suk postigao je drugi pogodak svoje momčadi na susretu deset minuta prije kraja, kojim im je osigurao pobjedu.

Kapelna je također slavila na gostovanju, a uspješniji su bili od Poleta iz Bokšića. Krešimir Amidžić doveo je domaći sastav u prednost u 21. minuti, dok je u ”smiraj” prvog poluvremena stvari na početak vratio Ivan Grgić iz kaznenog udarca. Činilo se kako će i ovaj dvoboj završiti bez pobjednika, no da ne bude tako pobrinuo se Ronald Vinogradac koji je matirao Filipovića u 78. minuti utakmice za 1:2, a isti je igrač pitanje pobjednika riješio u 85. minuti svojim drugim golom.

Martin, Kućanci, Kapelna i Mladost nalaze se na prva četiri mjesta s tri boda, dok začelje tablice drži Seljak. Budući da je klub iz Koške u sezonu ušao s šest bodova kazne, remijem protiv Dinama približili su se ”pozitivnoj” nuli za jedan bod.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content