Razigrana Hrvatska deklasirala Ukrajinu! Odlični Jelinić zabio šest od šest, Martinović sa sedam golova igrač utakmice

Pred utakmicu s Ukrajinom, hrvatski izbornik Hrvoje Horvat ostao je bez još dvojice igrača. Zbog pozitivnog PCR testa na koronavirus u izolaciji su završili Željko Musa i David Mandić, tako da je na teren Horvat izveo samo 15 igrača.

Do desete minute Ukrajinci su imali minimalnu prednost. U tom trenutku Horvat je zatražio minutu odmora, koja je očito bila djelotvorna jer su Hrvati vrlo brzo otišli na tri, a do odmora i na pet zgoditaka prednosti (18:13).

Do sredine drugog dijela prednost Hrvatske popela se na osam, a do kraja utakmice i na konačnih +13 (38:25). Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Ivan Martinović i Marin Šipić sa po sedam zgoditaka, te odlični igrač NEXE-a Marin Jelinić, koji je iz šest šuteva šest puta pogodio ukrajinsku mrežu.

-Uvjerljivo smo slavili, ali nam ne ide sve po planu. Krpamo se i preživljavamo, ali nadam se da ćemo se malo kompletirati do drugog kruga. Pokušavamo riješavati probleme u hodu i izvući maksimum – nakon susreta za RTL izjavio je izbornik Hrvoje Horvat.

Hvati sada iščekuju rezultat utakmice Francuska – Srbija, kako bi potvrdili plasman u drugi dio natjecanja.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content