Na području VPŽ danas 70 novopozitivnih na koronavirus, najviše ih je u Slatini, dvije žene su preminule

Područje Virovitičko-podravske županije bilježi 70 novopozitivnih na koronavirus. Riječ je o rezultatima testiranih 8. siječnja, te rezultatima koji su stigli analizirani iz Zagreba od 7. siječnja.

Novozaraženi dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Slatina (26), Virovitica (19); Pitomača (4), Čađavica (3), Mikleuš (2), Špišić Bukovica (2), Nova Bukovica (2), Gradina (2), Suhopolje (1), Voćin (1), Sopje (1), Lukač (1), dok za šestero osoba nije navedeno s kojeg područja dolaze.

Nažalost dvije ženske osobe (1935. i 1949. godište) su preminule uslijed infekcije COVIDOM-19 i brojnih komorbiditeta. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 25 COVID-19 pacijenata, a jedna osoba je na respiratoru.

Od početka epidemije koronavirusa s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 10.331 osoba. Nažalost 271 osoba je preminula od posljedica infekcije COVIDOM-19. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju, poštivanju epidemioloških mjera i cijepljenju protiv COVIDA-19.

(vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content