Domaćin Ju jitsu Prvenstva Hrvatske za mlađe uzraste 2022. osječki Klub Tatami ponovno viceprvak države: Teo Vuletić i Mark Jobs odlaze na svjetsko prvenstvo u Ujedinjene Arapske Emirate

Protekli vikend (18. i 19. veljače) Osijek je bio domaćin Ju jitsu Prvenstva Hrvatske za mlađe uzraste 2022., koje je privuklo brojne ljubitelje i borce sve omiljenijeg hrvatskog sporta ju jitsu.

Natjecanje koje je svečano otvorio Dubravko Ižaković, glavni tajnik sportske organizacije Osječko-baranjske županije, održano je u Športskoj dvorani Jug II, u organizaciji Ju jitsu kluba Tatami, a u suradnji s Hrvatskim ju jitsu savezom iz Zagreba. 

Na njemu je sudjelovalo 20 klubova s 240 boraca i borkinja od 8 do 18 godina podijeljenih po težinskim kategorijama, u sportskoj disciplini newazi.

Dosadašnji državni viceprvak Hrvatske, osječki JJ Klub Tatami na domaćem terenu okitio se s ukupno 10 zlatnih, 10 srebrnih i 13 brončanih medalja.

– Ovo je druga godina za redom da se JJ Klub Tatami okrunio tutilom vice prvaka. Iako su njegovi natjecatelji bodovno vodili gotovo cijeli turnir, na kraju se ispred njih nametnuo zagrebački klub AKJJ Black Dragon, te je tako zasjeo na prvo mjesto. Od pojedinačnih rezultata treba istaknuti da su svi natjecateli pokazali visok stupanj tehničkog i taktičkog znanja – rekao je Andrej Jovanović, predsjednik JJ Kluba Tatami istaknuvši zadovoljstvo postignutim rezultatom, ali i vještinom i zalaganjem koje su pokazali svi natjecatelji pristigli na turnir u Osijeku.

IMG-3254

Zlatne medalje osvojili su Teo Vuletić, Mark Jobst, Dinko Burazin, Sven Štrnad, Izabela Halas, Luko Mikulić, Nika Vrbanić, Roko Vučemilović, Paula Majhen i Stjepan Baričević.

Srebrne medalje odnijeli su Andrija Vukašinović, Petar Katanec, Maja Pataki, Matej Lovković, Mihael Halas, Leonard Trogrlić, Marko Brkić, Adrijan Trogrlić, Hana Pejić, Grgur Mikulić.

Broncu su ponijeli Lukas Jukić, Stjepan Grdić, Anton Čagalj, Marin Čagalj, Max Peterlić, Noa Kopljar, Fran Ivić, Marko Cvijić, Toni Matković, Vid Seropian Zabrdac, Ema Kompanijec, Borna Vukašinović i Stipe Požega.

Na osječkom Challenge cup-u Vid Vrdoljak iz Ju jitsu kluba Tatami Osijek proglašen je borcem turnira bez ijednog izgubljenog boda u svim borbama. 

Treba napomenuti da su se postignutim rezultatom na državnom prvenstvu Teo Vuletić, (po treći put pojedinačno prvak države)  i Mark Jobs, (po drugi put) kvalificirali za europsko prvenstvo koje će se održati od 1. do 3. travnja ove godine, na Kreti u Grčkoj.   

Dvojac iz JJ Kluba Tatami još očekuje i svjetsko prvenstvo, World Ju Jitsu Champions Ship Abu Dhabi koje će se održati 02.11. 2022. u Ujedinjenim Arapskim Emiratima  u kategorijama U16, U18, U21, seniors i masters.

Iz Ju jitsu kluba Tatami istaknuli su još kako su, kvalifikacijama održanim u Osijeku, maksimalnu potporu pružili Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Zajednica športskih udruga Grada Osijeka i Hrvatski Ju jitsu Savez, te im zahvaljuju na tome što su prepoznali ovu značajnu manifestaciju i kao doprinos atraktivnosti sportske i turističke destinacije istočne Slavonije.

(www.icv.hr, tj, foto: T. Jovanović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content