Grad Orahovica i ove godine pomaže poduzetnicima: Donosimo kriterije za ostvarivanje potpore

Grad Orahovica i ove je godine raspisao Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva u 2022. godini. Značajna je to pomoć poduzetnicima koja je potvrđena od njih samih tijekom prošle godine kada se na natječaj prijavilo i više poduzetnika nego što je bilo predviđeno sredstava. Grad i ove godine poziva poduzetnike da se jave, a za sve kandidate određeni su kriteriji koje treba ispuniti da bi se potpora dobila.

– Kao i prošle godine osigurali smo 500 tisuća kuna u našem proračunu za razvoj i poticanje poduzetništva. I ove godine imamo šest mjera koje ćemo poduprijeti, a riječ je o potpori za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika, zatim tu je potpora za nabavku novih strojeva i ugradnju nove opreme, za nova zapošljavanja, za izgradnju i adaptaciju poslovnih prostora te infrastrukturu, za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika te za sufinanciranje zakupa poslovnog prostora u poduzetničkom inkubatoru. Ove godine prvi put smo javno objavili i kriterije po kojima će potpore biti dodijeljene. Dakle, imamo šest kriterija. Prvi su godine poslovanja, drugi je starost osobe ovlaštene za zastupanje ili vlasnika obrta koji podnosi prijavu, zatim je tu kriterij poduzetnik početnik, kriterij je i djelatnosti gdje sufinanciramo proizvodnu i prerađivačku djelatnosti te računarstvo i informatičku tehnologiju, kriterij energetske učinkovitosti što znači da će bodove dobiti oni koji idu u kupnju solarnih panela ili led rasvjetnih tijela kako bi radili određene uštede, a dodatni bodovi će biti dobiveni i ako je vlasnik obrta ili osoba za zastupanje osoba s invaliditetom većim od 50 posto ili ako je vlasnik obrta žena.
Prvi put smo napravili ove kriterije i mislim da svatko može u nečemu od toga pronaći sebe. Pozivam stoga sve poduzetnike da se prijave.
Ono što je također nužno i važno je da sve prijave moraju biti uvezane i numerirane te potpisana svaka stranica kako ne bilo nikakvih problema – rekao je gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content