Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pomoglo orahovačkoj Udruzi “Jaglac” u prijelaznom razdoblju projekta “Moj asistent”

Udruga “Jaglac” potpisala je Ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za provedbu projekta “Moj asistent V” u iznosu od 343.476 kuna za prijelazno razdoblje od 1. rujna do 31. prosinca 2022. godine.

Zahvaljujući potpisanom Ugovoru omogućen je nastavak pružanja usluge osobne asistencije za 22 korisnika s područja VPŽ i OBŽ po završetku projekta “Moj asistent IV”.

-Ovo je zapravo nastavak projekta Moj asistent IV Udruge “Jaglac” koji je napravljen u partnerstvu s Udrugom Vretenac. Do kraja godine u sklopu projekta “Moj asistent V” nastavljamo istim tempom i istom željom, a to je razvijati i širiti uslugu osobne asistencije koja doprinosi jačanju socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom, unaprjeđuje kvalitetu života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, posebice osoba s intelektualnim teškoćama. Kroz “četvorku” smo pružali usluge osobne asistencije za 20 korisnika s područja Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije i tako će sve i ostati – rekao je voditelj projekta Robert Terfaloga.

Naglasio je kako je udruga iznimno zadovoljna ovim, jednim od najdugotrajnijih svojih projekata.

-Ovaj projekt je posebna priča, puna emocija, ljubavi i dobrote koji je svakim svojim novim izdanjem pokazao svu svoju opravdanost. Moram se od srca zahvaliti Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike koji su nam pružili mogućnost da prebrodimo ovo razdoblje do Nove godine i pokretanja novog projekta u sklopu još jedne financijske omotnice Europskog socijalnog fonda – zaključio je Terfaloga.

A što kaže misao iz prve ruke, odnosno osobna asistentica. Samanta Kolar već nekoliko godina radi osobnu asistenciju sa svojom sada već, kako kaže velikom prijateljicom, Vesnom Jošavac.

-Što reći nego da smo obje presretne što se naša suradnja neće niti dana prekidati jer vjerujte ovo nije samo suradnja, ovo je nešto predivno, veliko prijateljstvo i mogu reći uzajamna pomoć jer i ja uz nju i sebe izgrađujem kao bolju osobu. Već sam sada dosta dugo s Vesnom i njeni roditelji kažu koliko se vidi da njoj naše druženje odgovara i zato je važno da se neće prekidati. Hvala svima koji su nam to omogućili – zaključila je Samanta.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content