Matej Teglović iz Udruge Vretenac Slatina sudjelovao u finalu 2. nacionalnog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom ”Amorova žlica”

U Ugostiteljsko-edukativnom centru inkluzije CokLook na zagrebačkom jezeru Granešina, u subotu 6. listopada održano je finale drugog nacionalnog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom ”Amorova žlica” u organizaciji Udruge najosjetljivijih u osposobljavanju UNUO, a u suradnji s Hrvatskom provincijom sv. Jeronima franjevaca konventualaca i Ministarstvom turizma i sporta RH.

Cilj ovog natjecanja je širenje socijalne svijesti o sposobnostima osoba s invaliditetom, te nastojanje da osobe s invaliditetom postanu konkurentni na tržištu rada i pokažu da su sposobni za dostojan, kvalitetan i samostalan život.

U samo finale ovog natjecanja prošao je i član Udruge Vretenac Slatina Matej Teglović koji je natjecanju prisustvovao u pratnji predsjednice Udruge Patricije Karaman i tajnice Ivane Sabolić.

Pet finalista sa svojim mentorima, kuharima profesionalcima, kuhali su večeru od pet sljedova, a tri su se natjecatelja, uz budno oko mentora, brinuli da uzvanici i gosti uz fina jela kušaju odlične koktele. Matej je tako u samom finalnu natjecanja pripremao koktel ”Sanzacija” uz mentora Slavka Ratkajca, i to za 120 uzvanika.

Jela i pića ocjenjivao je žiri u kojem su sjedili izvršna direktorica Zaklade Hrvatska za djecu Renata Gubić, voditeljica ljudskih resursa hotelske grupacije Falkensteiner Ana Gazić, savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, kolumnist i influencer Domagoj Jakopović Ribafish, te prošlogodišnji pobjednik Danijel Zahtila. Zadatak nije bio lak, ali ne mogu svi biti na pobjedničkom tronu, pa se prema odluci žirija na njega popela Martina Jug, drugo je mjesto osvojio Antonio Bošnjak, a treće je pripalo Ines Graf.

Iako se Matej nije plasirao na prva tri mjesta, ovo je bio njegov dan jer je pokazao odlučnost, ustrajnost te sve svoje vještine i sposobnosti kojima zasigurno, i s punim pravom, može konkurirati na tržištu rada, a ono oko čega se svi slažu je to da je ovo natjecanje spojilo hranu, nesebično pomaganje, prijateljstvo i ljubav.

(www.icv.hr, adf, UOSIT Vretenac Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content