Industrijsko-obrtnička škola Slatina bogatija za još jedan e-Twinning projekt

Industrijsko-obrtnička škola Slatina bogatija je za još jedan e-Twinning projekt pod nazivom ”Promocija obrtničkih zanimanja”.

Projekt je zamišljen kao suradnja srednje i gravitirajuće osnovne škole s ciljem motiviranja učenika osnovnih škola za upis obrtničkih zanimanja. Tijekom projekta, učenici osnovnih i srednjih škola će na tematskim radionicama izrađivati proizvode koje će zajedno prodavati na štandovima, postavljati izložbe proizvoda, izrađivati prezentacije, plakate, digitalne uratke.

Cilj projekta je motivirati učenike osnovnih škola za obrtnička zanimanja, ostvariti suradnju učenika osnovne i srednje škole kroz radionice izrade proizvoda, razvoj kreativnosti, manualnih vještina, prodajnih vještina, financijske i digitalne pismenosti, razvoj empatije te prepoznavanje važnosti očuvanja okoliša.

Projekt će trajati od listopada 2022. godine do kraja lipnja 2023. godine. Na početku projekta učenici će se upoznati, podijeliti u timove gravitirajućih škola te izraditi logo projekta. Tijekom projekta učenici će sudjelovati na tematskim radionicama.

IMG 7557b33e0bcd52cb26468c866f5de0f5 V

U prosincu, mjesecu darivanja i dobrote, učenici će izrađivati prigodne proizvode koje će prodavati te zarađeni novac upotrijebiti u humanitarne svrhe. U veljači, mjesecu ljubavi, učenici će izrađivati prigodne proizvode koje će poklanjati, prodavati ili izložiti. U travnju, mjesecu ekologije, učenici će izrađivati proizvode od recikliranih materijala.

Rezultat projekta bit će prodajne izložbe proizvoda svakog tima te zajednička izložba proizvoda svih partnerskih škola. Učenici će steći nova prijateljstva, steći nove manualne vještine, poboljšati prodajne vještine, financijsku i digitalnu pismenost, napraviti dobro djelo, pridonijeti očuvanju okoliša.

– U srijedu, 9. studenoga u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina je održan prvi radni sastanak na kojem su sudjelovali ravnatelji te sudionici projekta iz OŠ Eugena Kumičića Slatina i sudionici projekta iz naše škole. Na sastanku je ukratko predstavljen projekt te su dogovorene daljnje aktivnosti. Osim dviju slatinskih škola, za sada su se projektu pridružile Mješovita srednja škola Busovača, Bosna i Hecegovina i Srednja tehnička škola Mileva Marić, Titel, Srbija. Radujemo se stjecanju i razvoju novih znanja i vještina, ali i sklapanju novih poznanstava i širenju prijateljstva – naglasila je nastavnica strukovnih predmeta u IOŠ Slatina i suradnik u e-Twinning projektu, Ksenija Som.

(www.icv.hr, adf, IOŠ Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content