Održan prvi partnerski sastanak projekta “Pokreni promjenu II” slatinske Udruge “Vretenac”

U srijedu, 9. studenoga, održan je prvi partnerski sastanak projekta “Pokreni promjenu II – Unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju”.

Nositelj projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” Slatina u partnerstvu s Osnovnom školom Josipa Kozarca, Osnovnom školom Eugena Kumičića i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava projekata udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023. u iznosu od 101.950 kuna, a trajanje projekta je 10 mjeseci, odnosno od 1. studenoga 2022. do 31. kolovoza 2023. godine.

Projekt “Pokreni promjenu II” kroz zajedničke radionice stjecanja i razvijanja socijalnih vještina usmjeren je na pokretanje pozitivnih promjena kod djece s teškoćama u razvoju koji su učenici posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića i Osnovne škole Josipa Kozarca, kao i kod učenika redovnih razreda ovih škola.

Projektom je planirano ukupno 30 radionica razvoja socijalnih vještina, pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Patricije Karaman, Ivane Sabolić i Anje Majdenić. U tih 10 mjeseci provođenja aktivnosti projekta održat će se i četiri sportske radionice pod vodstvom profesorice tjelesne i zdravstvene kulture Tomislave Medvedović, kroz koje će se pratiti povezivanje učenika redovnog razreda i učenika posebnih odjela.

Po završetku projekta bit će organizirani i 1. Inkluzivni sportski susreti za sve sudionike projekta, na kojima će učenici imati priliku pokazati vještine stečene tijekom projektnih aktivnosti.

Također, u sklopu projekta svi sudionici projekta sudjelovati će na radionicama u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina kako bi knjižnica postala središnje mjesto suradnje, inkluzije i podizanja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

(Udruga “Vretenac” Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content