Održan sastanak na temu razvoja cestovne infrastrukture grada Našica s naglaskom na izgradnju našičke obilaznice

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i dogradonačelnik i saborski zastupnik Hrvoje Šimić održali su danas (ponedjeljak) sastanak s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem u Hrvatskim cestama u Zagrebu, a tema je bila izgradnja cestovne infrastrukture grada Našica s naglaskom na izgradnju našičke obilaznice.

Dio obilaznice već je izgrađen od Vukojevaca pokraj Markovca pa do Velimirovca, a na sastanku je utvrđena izgradnja sljedeće dvije etape. Prva etapa bila bi izgradnja obilaznice od čvorišta Velimirovac do Seone i za nju je već predan idejni projekt Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Ukupni troškovi za tu investiciju su 16,6 milijuna eura.

Druga etapa je izgradnja obilaznice od Seone do Gradca i za nju je u tijeku izrada predinvesticijskog troškovnika te će iznos investicije biti poznat naknadno.

Isto tako, dogovoreno je i pitanje rješavanja sigurnosti na trenutnoj obilaznici od križanja Ulice bana Jelačića i kralja Zvonimira u Martinu do Donje Motičine. Realizacija tog projekta započet će 2024. godine.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba te dogradonačelnik i saborski zastupnik Hrvoje Šimić izrazili su zadovoljstvo postignutim dogovorom.

(www.icv.hr, eš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content