OPĆINA CRNAC Održana početna konferencija treće faze projekta “Zaželi” kroz koji će deset žena brinuti o 60 krajnjih korisnika

U društvenom domu u Crncu održana je početna konferencija treće faze projekta “Zaželi” za ovu općinu kojoj su nazočili načelnik Mato Damjan, pročelnik Danijel Jozić, koordinator na projektu Petar Kusić, predstavnici Razvojne agencije VIDRA, zaposlenice te predstavnici partnera projekta, HZZ – Područnog ureda Virovitica i Zavoda za socijalni rad – Područnog ureda Slatina.

Konferenciju je otvorio načelnik Mato Damjan predstavivši detalje o provedbi projekta.

-Prošle godine smo s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike potpisali ugovor o zapošljavanju žena kroz treću fazu programa Zaželi za brigu o starim i nemoćnima s područja naše općine. U suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA odradili smo ovaj projekt na kojem su nam partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Zavod za socijalni rad – Područni ured Slatina. Tako će naših 10 zaposlenica brinuti o 60 krajnjih osoba, a zaposlen je i koordinator na projektu Petar Kusić. Moram reći da ova faza traje samo sedam mjeseci, a ukupan iznos je 65.274,14 tisuća eura ili 491 tisuća kuna, a o ovom kratkom trajanju govorim jer je najavljeno kako će u idućem periodu po završetku ovih sedam mjeseci krenuti 4. faza u trajanju od tri godine i nadam se da će sadašnji zaposlenici pokazati da su spremni i za tu fazu. I ovaj projekt još je jedan dokaz da je Općina svjesna da ima jako velik postotak starog stanovništva i želi istima maksimalno pomoći te im olakšati životnu svakodnevicu – rekao je načelnik Damjan.

Obratio se potom koordinator Petar Kusić istaknuvši kako su svi spremni za ovaj odgovoran i važan posao.

-Cilj projekta je omogućiti radno sposobnim pripadnicama ranjivih skupina lakši pristup tržištu rada te povećanje kvalitete života starim i nemoćnim osobama s područja naše općine. Planirane aktivnosti su već razrađene i siguran sam da će ovaj tim svoj posao odraditi na najvišoj mogućoj razini – rekao je Kusić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content