Veronika Vilk i Eva Gal najuspješnije sportašice, a Lovro Frajhaut najuspješniji sportaš grada Slatine za 2022. godinu

Jučer (petak) je u slatinskom Hrvatskom domu održano svečano proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva grada Slatine za 2022. godinu, koje tradicionalno izabire Zajednica športskih udruga grada Slatine.

Na početku svečanosti sve nazočne pozdravio je predsjednik Zajednica športskih udruga grada Slatine Miran Janečić, osvrnuvši se na sportske uspjehe u protekloj godini, te je zaključio da uz takvu mladost slatinski sport ima budućnost. Laureatima je na uspjesima koje su ostvarili čestitao slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, naglasivši kako je prošla godina bila izuzetno uspješna za slatinski sport.

Izvršni odbor Zajednice športskih udruga grada Slatine donio je odluku kojoj su posebna priznanja za iznimno uspješne rezultate zaslužili i brojni mladi sportaši i klubovi. Ta priznanja su svojim vrsnim rezultatima zaslužili Tena Jurlina (Ženski rukometni klub Slatina), Rukometni klub Slatina selekcija U-13, Nogometni klub Slatina selekcija U-15, Malonogometni klub Slatina juniori, Roko Ćurić (Hrvački klub Slatina), Niko Grubač (Hrvački klub Slatina), David Vilk (Hrvački klub Slatina), Tia Hršak (Hrvački klub Slatina), Fran Jaković (Atletski klub Slatina), Karlo Drokan (Atletski klub Slatina) i Domagoj Drokan (Atletski klub Slatina).

Za najbolju žensku ekipu u prošloj godini proglašena je kadetska selekcija hrvačica Hrvačkog kluba Slatina, a za najbolju mušku ekipu proglašen Rukometni klub Slatina. Hrvačice su svome klubu u prošloj godini donijele bezbroj medalja i nekoliko titula državnih prvakinja, dok su rukometaši, ne samo izborili plasman u prvu ligu, već su u prvoj sezoni sjajnim igrama postali i više nego respektabilan protivnik od kojeg ”strahuju” svi klubovi u ligi.

Upravo je golman slatinskih rukometaša Lovro Frajhaut proglašen za najboljeg sportaša Slatine u prošloj godini. U ženskoj konkurenciji su prvi put kao najuspješnije proglašene dvije mlade slatinske sportašice, radi se o Evi Gal članici Taekwondo kluba Slatina i Veroniki Vilk članici Hrvačkog kluba Slatina. Eva je uz brojne pobjede na turnirima lani postala kadetska prvakinja svijeta u kickboxingu, a Veronika je svojim dosadašnjim uspjesima dodala i treća mjesta osvojena na europskom i svjetskom prvenstvu.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content