Vesele “Suhopoljske maškare” smijehom i pjesmom preuzele vlast općine: Nagrađene najbolje maske

U organizaciji Općine Suhopolje i Turističke zajednice općine Suhopolje, 200-tinjak mašakra okupilo se jučer (srijeda) na tradicionalnom maskenbalu. Superjunaci, indijanci, kućanski aparati i majstori samo su dio onoga što se moglo vidjeti u središtu mjesta. 

I ove godine povorka je krenula ispred Osnovne škole Suhopolje sve do Hrvatskog doma, a mališane, kao i one malo veće, tamo su dočekali kralj “Suhopoljius I.” i načelnik Goran Doležal koji je “pod pritiskom” predao ključeve općine.

Uz krafne, koje su zaštitni znak svakog maskenbala, djeca se uživala u zabavnom programu kojeg je vodio virovitički glumac Goran Koši. Odlična atmosfera kroz razne igre, kaubojski ples i poznati vlakić poticala je i male i velike da se uključe i odlično se zabave, dok su pred kraj programa učenici odmjerili snage i u povlačenju užeta.

– Moram zahvaliti svima koji su sudjelovali, OŠ Suhopolje, ravnatelju Anti Škrabi, učiteljima, ali najviše našim najmlađima. Zbilja je uloženo jako puno truda što se moglo i vidjeti, maske su uistinu bile izuzetno kreativne. Također, zahvala ide i Goranu koji je prihvatio ulogu animatora i koji je, kao i inače, svoj zadatak obavio na visokoj razini – rekao je načelnik Goran Doležal, istaknuvši pritom kako su upravo “Suhopoljske maškare” jedna od najveselijih manifestacija u općini Suhopolje.

Ujedno, organizatori ove manifestacije osigurali su i vrijedne nagrade za najbolje maske. Tako su najbolju masku u kategoriji nižih razreda odnijeli indijanci, učenici PŠ Pčelić, od 5. do 8. razreda najboljima su proglašeni “kućanski aparati”, odnosno učenici 6. c razreda OŠ Suhopolje, dok su nagradu za najkreativniju masku odnijeli “portreti”, učenici Posebnog razrednog odjela Osnovne škole Suhopolje. Nagrada za spomenute bit će posjet Noskovačkoj Dubravi, odnosno Posjetiteljskom centru Dravska priča.

(www.icv.hr, mra; foto: M. Rajnović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content