Uskrsni sajam i Velika potraga za pisanicama Viroviticu uvela u predblagdansko raspoloženje

I ove godine Kreativna Udruga Unikat, Grad Virovitica i Turistička zajednica Grada Virovitice organizirali su Uskrsni sajam i veliku potraga za pisanicama. Unatoč kišovitom i tmurnom jutru, na virovitičkoj šetnici okupili su se brojni posjetitelji, posebice oni najmlađi. 

Sajam je službeno otvorio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. 

– Drago mi je što vidim građane u ovolikom broju unatoč kišovitom jutru. Nema ljepše nego vidjeti ovoliko obitelji s djecom u druženju i hvala im na dolasku. Čestitam svima koji su sudjelovali u organizaciji na još jednom odličnom sajmu. Želim svim građanima sretan i blagoslovljen uskrs – rekao je Kirin.

Već tradicionalno, sajam je osim bogatom ponudom brojnih izlagača, udruga, škola i OPG-ova, obilovao i zabavnim sadržajem. Tako su nastupili članovi Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky, Gradska glazba i Mažoretkinje Gradske glazbe, Virovitičke mažoretkinje i KUD Virovitica.

Najuzbudljiviji dio dana bila je svakako Velika potraga za pisanicama. Mališani su dobili zadatak pomoći Uskrsnom zecu pronaći pisanice koje je nespretno izgubio. Najviše pisanica pronašla je Nikolina Kojić, drugo mjesto zauzela je Una Poljak, a treće dijele Tara Županić, Anđela Simeunović i Maria Pleša. Posebna nagrada otišla je u ruke Une Brkić Klubička koja je pronašla zlatnog zeca. Nagrade su im uručili sam Uskrsni zec i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac.

U sklopu sajma održana je i kreativna radionica na temu Uskrsa u organizaciji Kreativne udruge Unikat i Dječjeg vrtića Cvrčak.

Kako je bilo na današnjem sajmu, pogledajte u fotogaleriji. 

(www.icv.hr, mp; foto: M. Paradinović, K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content