Crveni križ Slatina i ove godine organizirao uskrsni ZOO za slatinske vrtićarce i osnovnoškolce

Već tradicionalno, više od 15 godina, Crveni križ Slatina svake godine na Veliku srijedu pruža mogućnost djeci da vide i uživaju u društvu malih životinja, kunića, janjaca, kozlića… Tako je bilo i danas kada su mali ZOO Crvenog križa Slatina posjetili polaznici oba slatinska dječja vrtića i učenici slatinskih osnovnih škola, a u posjeti su bila i djeca iz Ukrajine smještena na Pustari Višnjica.

Razdragana djeca su uživala, a neka se i bojala malih ljubimaca, jer mnogima od njih je ovo bio prvi put da budu tako blizu životinjama.

– Sva djeca dobila su na poklon čokoladno uskrsno jaje i svima smo čestitali sretan Uskrs. Isto tako, ove smo godine upriličili i vatru u krušnoj peći pa su se djeca mogla i malo ugrijati i doživjeti plamen na otvorenom. Zahvaljujemo obitelji Draksler iz Slatine na posuđenim kunićima i obitelji Škrobić iz Mačkovca na ostalim životinjicama među kojima je bio i jedan patak. Naš dragi Ante Bosanac bio je i animator, koji je kod djece razbijao strah – rekao je tom prigodom ravnatelj CK Slatina Vladimir Jelenčić.

(www.icv.hr, adf, CK Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content