U Zavičajnom muzeju Slatina otvorena izložba Hrvatskog društva karikaturista

U povodu Međunarodnog dana muzeja, u Zavičajnom muzeju Slatina jučer (četvrtak) je otvorena izložba Hrvatskog društva karikaturista.

Gosti iz Hrvatskog društva karikaturista na otvaranju izložbe bili su Nikola Plečko poznatiji kao Nik Titanik, Davor Trgovčević i Milan Lekić Lex.

Na početku je sve nazočne pozdravio ravnatelj Zavičajnog muzeja Slatina Vlado Majhen, a o inicijativi za ovu izložbu i općenito o muzeju govorio je kustos Srđan Đuričić. Čast otvaranja izložbe pripala je predsjedniku Hrvatskog društva karikaturista Nikoli Plečku.

– Nakon fantastičnog “Vau, vau” tjedna u King Crossu Jankomir, aktivnosti našeg društva idu dalje punom parom. Tako smo danas ovdje u Zavičajnom muzeju Slatina gdje smo izložili oko 130 karikatura naših članova, ali i dio prošlogodišnje međunarodne izložbe karikatura na temu vaterpola. Uz crtane karikature, naša članica Mila Lončar izložila je i velik broj svojih karikaturalnih lutkica poznatih domaćih i stranih faca – rekao je Plečko i otvorio izložbu.

U sklopu svečanosti otvaranja izložbe, nazočni članovi HDK crtali su brzopotezne karikature posjetitelja, što je izazvalo velik interes.

Svoja dva uratka je izložio i jadan Slatinčanin, Zoran Tkalec, za kojeg je veći broj nazočnih tek na otvaranju izložbe saznao da se bavi karikaturom, a ujedno je i član Hrvatskog društva karikaturista.

Potporu ovoj izložbi pružili su Grad Slatina i Turistička zajednica grada Slatine, a svojim glazbenim izvedbama su je uveličali učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina uz korepetitora Josipa Jagušića.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content