U Bukviku održan tradicionalni 9. Memorijalni boćarski turnir “Šilović – Takač”: HVIDR-a Slatina izborila nastup na SŠNIDOR-u

Udruga HVIDR-a Orahovica i ove je godine organizirala tradicionalni 9. Memorijalni boćarski turnir u čast poginulim hrvatskim braniteljima Omeru Šiloviću i Ivici Takaču na boćarskom igralištu BK Dalmatinac u Bukvik. Uoči Memorijala polaganjem lampiona i aranžmana odana je počast Omeru na njegovom grobnom mjestu na mjesnom groblju u Čačincima te Ivici kod križa na groblju u Bukviku.

U sklopu Memorijalnog turnira u Bukviku održane su i Športske igre u znak sjećanja na umrle osnivače Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Željka Ercega- Lujzu, Tomislava Šimanovića i Ivicu Žemberija pod nazivom “Memorijal sjećanja”, a u organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije  te pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, a spomenutim braniteljima također je odana počast na njihovim grobnim mjestima na groblju u Čačincima.

– Imena naših suboraca i prijatelja nikada neće biti zaboravljena dok god je nas, a budući da ovom Memorijalu nazoče i mlađe generacije siguran sam da će oni nastaviti našim koracima. Hvala svim ekipama koje su se odazvale da se i na ovaj način poklonimo hrabrim hrvatskim vitezovima koji su položili svoje živote na oltar Domovine, ali isto tako i našim suborcima koji su preminuli nakon Domovinskog rata. Neka im je svima vječna slava i hvala i laka hrvatska gruda – rekao je u uvodu otvaranja 9. Memorijala predsjednik HVIDR-e Orahovica Stjepan Varaždinac.

Memorijal je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Čačinci Tomislav Tomić istaknuvši važnost ovakvih događanja koji čuvaju istinu i dignitet Domovinskog rata.

-Posebna mi je čast danas biti ovdje s vama kao suborac, ali i kao predstavnik naše Općine koja je i ove godine domaćin ovog memorijala. Prije svega moram zahvaliti organizatorima na ustrajnosti, želji i volji da svake godine za naše prijatelje pripreme ovakva događanja jer to je dini način da podsjećamo i pričamo o istini, o hrabrosti, o borbi za slobodu i neovisnost naše lijepe Hrvatske. Svi ovi dečki za koje smo mi danas ovdje su stavili svoje živote kao štit u obrani Domovine i nikada ima neće biti dovoljno zahvaljivati i zato vam svima od srca hvala u ime Općine Čačinci što ste ovdje svake godine i što ste svjedoci i čuvari njihovih imena i uspomene na njih – rekao je Tomić.

Na 9. Memorijalu ”Šilović-Takač” u boćanju natjecalo se u dvije kategorije, udruge HVIDR-a te ostalih udruga. Kod udruga HVIDR-a što je ujedno bilo i kvalifikacijsko natjecanje za ŠNIDOR, nakon velike borbe i zanimljivih partija na kraju je slavila ekipa HVIDRA Slatina koja će nastupiti na ŠNIDOR HVIDR-a RH 2023., drugo mjesto pripalo je HVIDR-i Orahovica, a treće HVIDR-i Virovitica.

U konkurenciji ostalih udruga slavila je ekipa Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990.-1991., drugo mjesto osvojila je HVIDR-a Slatina, a treće UHBDDR Duga Međa. 

U ostalim športskim igrama u sklopu ”Memorijala sjećanja” bilo je također zanimljivo, u visećoj kuglani najbolja je bila ekipa HVIDR-e Slatina, srebro je pripalo HVIDR-i Virovitica, a bronca ZUiČ HVIDR-i VPŽ dok je u elektronskom pikadu najpreciznija bila HVIDR-a Virovitica, druga je bila ZUiČ HVIDRA VPŽ, a treća HVIDR-a Orahovica.

U pojedinačnom dijelu natjecanja u pikadu pobijedio je Branko Hećimović HVIDR Virovitica, druga je bila Blaženka Nađ ZUiČ HVIDRA VPŽ, a treći Milan Đuradin iz HVIDR-e Virovitica.

Nagrade najuspješnijima uručili su Ivanka Erceg, supruga pokojnog Željka, Snježana Šimanović, supruga pokojnog Tomislava, predsjednik ZUiČ HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš te predsjednik HVIDR-e Orahovica Stjepan Varaždinac, a treba svakako naglasiti kako su u čast svim poginulim braniteljima za koje su memorijal i športske igre održani, članovi ekipe VBR VPŽ Mato Bubaš, Pavo Tutenov i Mario Kovač odvezli memorijalnu biciklističku vožnju dugu 50 km od Virovitice do Bukvika.         

(www.icv.hr, vg, adf; Foto: M. Horvatin, D. Mataz, M. Kovač, V. Grgurić)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content