VIDOVO 2023. U Centru za kulturu „Drago Britvić“ otvorena izložba „Iz starog albuma“ Čuvarica kulturne baštine

U sklopu proslave Dana općine Pitomača jučer (srijeda) je u Centru za kulturu „Drago Britvić“ otvorena izložba starih vjenčanih fotografija pod nazivom “Iz starog albuma” Čuvarica kulturne baštine iz Kladara.

Na izložbi je izloženo 122 fotografije, među kojima je i ona najstarija iz 1917. godine i najmlađa iz 1972. godine.

-Ova izložba omogućuje svakome da prošeta ulicom starog sjećanja. Izložba je prvi puta otvorena u siječnju ove godine, a zbog velikog interesa odlučili smo se u sklopu Dana općine ovu izložbu postaviti baš ovdje u predvorju Centra za kulturu. Posebno smo ponosni na ovu izložbu jer je ovo stvarno nešto posebno, starije mještane vraća u lijepe dane, a nama prikazuje kako je to nekada izgledalo – rekla je predsjednika Udruge Majda Kodžaga.

Između ostalih na izložbi je prisustvovao i predsjednik Općinskog vijeća Pitomača Rikard Bakan, kao i direktorica Turističke zajednice općine Pitomača Ivona Pankaz koja je i službeno otvorila izložbu.

– Kada sam u siječnju došla na otvorenje izložbe u Bakinu zbirku u Kladarama i kada sam vidjela sve te ljude ostala sam iznenađena količinom pozitivne energije i pozitivne emocije koje su tamo prevladavale bilo da se radi o ljudima koji su bili blisko povezani s fotografijama ili da se oradi o ljudima koji nemaju nikakve veze s fotografijama i drago mi je da su Čuvarice kulturne baštine iskazale želju za sudjelovanjem u programu tako da ponovo otvoren ovu izložbu i nadam se da će se ponovo sve te emocije pretočiti i u ovu prostoriju – rekla je Pankaz.

Izložba „Iz starog albuma“ bit će otvorena do 18. lipnja.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content