Otvoreno novo parkiralište kod Doma zdravlja u Slatini s 32 parkirališna mjesta

Jučer (petak) je otvoreno novoizgrađeno parkiralište kod Doma zdravlja u Slatini u Ulici bana Jelačića.

– Riječ je o investiciji od velikog značaja za grad kojom smo konačno riješili jednu od najfrekventnijih prometnih lokacija u gradu. Naime, novo je parkiralište izgrađeno uz zgradu slatinskog Doma zdravlja gdje, već postojeće parkiralište s druge strane zgrade, nije zadovoljavalo potrebe jer se isto koristi i za posjet institucijama u neposrednoj blizini, odnosno Dječjem vrtiću Zeko, slatinskoj poslovnici Hrvatske pošte, Poduzetničkom inkubatoru i naravno Hitnoj medicinskoj službi. Na ovaj način ćemo pojačati parkirališne kapacitete kojima će se znatno smanjiti gužve na ovom prostoru – istaknuo je gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić te dodao kako je ova investicija vrijedna 623.438 kuna koju je Grad Slatina kao nositelj projekta realizirao uz sufinanciranje Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine od 100.000 kuna.

Dodao je kako prema sadašnjim saznanjima građani pozdravljaju ovaj projekt, dok se nekoliko njih žalilo kako se uništavaju zelene površine.

– Rušenje stabala na ovoj lokaciji bilo je neophodno bez obzira na izgradnju parkirališta, budući da su predstavljala potencijalnu opasnost po obližnje zgrade što bi se najvjerojatnije, da ranije nisu uklonjena, pokazalo i za nedavnog nevremena. S druge strane nedavno smo proglašeni kao grad koji je jedan od najzelenijih u Hrvatskoj što se tiče podsađivanja stabala i brige za zelene površine, tako da imamo jedan dobar balans zelenoga i onoga infrastrukturnoga što doista jednom modernom gradu u Slavoniji treba. Nadam se da će ipak svi biti zadovoljni realizacijom ovoga projekta i da je ovo još jedan korak naprijed u svemu onome što Grad radi za svoje građane – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.

Parking 3
Foto: M. Feldi

Spomenuta lokacija novog parkirališta svojedobno je bila u vlasništvu Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije kojemu je, prema riječima ravnatelja istoga, dr. Ivice Foteza, stvarala poteškoće.

– Dosadašnje parkiralište nije bilo dovoljno da pokrije kapacitete ljudi, prije svega pacijenata slatinskog Doma zdravlja u kojemu je smješteno osam liječnika obiteljske medicine, zatim radiološka i ultrazvučna dijagnostika, fizikalna medicina s rehabilitacijom, kao i stomatološke ordinacije i Hitna služba… a tu su i druge institucije te je doista bilo jako teško ovdje prometovati. Osim toga stabla koja su ovdje bila, ugrožavala su samu zgradu Doma zdravlja, te su stvarala velike poteškoće što nam je uzrokovalo i znatnu materijalnu štetu kada su iglice borova zaštopale odvod te je došlo do mehaničkog oštećenja dimovoda, a izgorjela je i elektronika kondenzacijskog bojlera. Stoga smo odlučili tu parcelu prodati Gradu Slatini što je bilo na korist i Domu zdravlja i samome gradu jer smo na taj način dobili dodatno parkiralište koje je od velikoga značaja za ovo područje – rekao je dr. Ivica Fotez, ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije.

Radove je izvela tvrtka Slatina kom d.o.o. čiji su djelatnici pod vodstvom inženjera gradilišta Darka Lukačevića, koji je također nazočio otvorenju, izgradili i uredili parkiralište s nova 32 parkirališna mjesta, od kojih je jedno za osobe s invaliditetom, a prilaz parkiralištu uređen je iz Ulice bana Jelačića.

– Mi smo zadovoljni što smo završili još jedan projekt u suradnji s Gradom Slatinom. Tako je Slatina dobila novouređeno i moderno parkiralište, a koje je bilo neophodno u ovom dijelu grada čime će se značajno rastereti parkirališta u okruženju – rekao je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik te dodao kako su radovi zapravo započeli prije četiri godine krčenjem stabala i dotrajalih panjeva sa zelene površine, dok su konkretni radovi na izgradnji krenuli krajem listopada prošle godine, te su zbog obilnih kišnih razdoblja završeni tek sada.

Parking 2
Foto: M. Feldi

U sklopu završnih radova, odnosno samog asfaltiranja parkirališta kod Doma zdravlja, ujedno je asfaltirano još jedno već ranije pripremljeno parkiralište i nogostup.

Tako je Slatina suradnjom Grada i tvrtke Slatina kom d.o.o. dobila i novouređeno parkiralište u Ulici Matice hrvatske površine 375 m2, ukupne vrijednosti 101.415,19 kuna, kao i nogostup na Trgu Ruđera Boškovića na dionici od semafora do Gradske tržnice dužine 100 metara i širine 3,20 metra s rubnjacima ukupne vrijednosti 198.950 kuna.

(slatina.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content