Eksperimentalni program cjelodnevne nastave po prvi put: Župan Igor Andrović obišao OŠ Ivana Gorana Kovačića u Zdencima

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića u Zdencima, krenula je danas (ponedjeljak) u novu školsku godinu kao jedna od četiri županijske škole s cjelodnevnom nastavom.

Tom prigodom zdenačkim osnovcima sretan prvi dan škole poželjeli su Ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, županijska pročelnica za obrazovanje i demografiju Martina Bunić i načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić.

Ravnateljica ove škole Ivana Pavelić pozdravila je svoje učenike i kolege učitelje te goste i poručila kako je ponosna što je zdenačka škola jedna od onih koja će ove godine provoditi cjelodnevnu nastavu.

-Ova godina je za nas povijesna i posebna. Sudjelujemo u reformi koja će, vjerujemo, moći izgraditi bolje školstvo za nas, ali i za buduće naraštaje. Naš cilj je raditi za dobrobit svih nas, a prije svega učenicima i zato smo se upustili u ovu reformu. Učenicima želim puno sreće, a učiteljima, da pred ovim zahtjevnim zadatkom imaju misao da rade velik posao i da je njihova uloga u ovome nemjerljiva. Kolege učitelji, učenicima prenosite znanje, vještine, ali i dio vlastite osobnosti. Pred nama je izazovno razdoblje, pred nama su nove prilike i vi ste svi zajedno tome i dorasli – rekla je ravnateljica Pavelić.

Ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac govorila je o novoj reformi u školstvu.

-Drago mi je da ste jedna od četiri škole u županiji i među 62 hrvatske škole koje provode ovu reformu, koja je prihvatila izazov ući u ovaj eksperimentalni program cjelodnevne škole. Ovaj program će donijeti jedan novi model, novi način rada, škole će graditi svoje znanje na novim temeljima i težiti tome kako uz redovan nastavni rad unutar škole, osigurati uvjete za sve one aktivnosti koje će vam biti ponuđene i željene prema anketama koje će biti provedene. Posebna mi je draga želja učitelja da sudjeluju u ovoj reformi i naredne četiri godine jer oni su ti koji će sve ovo i provoditi. Sigurna sam da će sve ove aktivnosti i dodatan rad kroz ovu reformu dati svim učenicima još veći poticaj u svemu onome što hrvatski učenik u hrvatskom društvu treba dati, a to je nova dimenziju znanja i razvoja – rekla je Šerepac.

Župan Igor Andrović zahvalio je zdenačkoj školi na ulasku u ovu reformu te naglasio kako će Županija uvijek biti podrška ovoj, ali i svakoj drugoj županijskoj školi.

-Hvala školi koja je prihvatila ovaj novi izazov koji će zasigurno donijeti puno toga dobroga svima. Ove godine u školu u našoj županiji kreće 691 prvašić, devet više nego prošle godine, pa tako i ovdje prije svega želim prvašićima što manje straha i što više igre, jer svi ste prije svega djeca i nikada nemojte zaboraviti igru, prijateljstvo i druženje, ali naravno poštujte svoje školske obveze. Želim vam puno uspjeha u izazovnoj godini za sve vas i nas, učiteljima i roditeljima, jer svi zajedno živimo i radimo za dobrobit naše djece – rekao je Andrović.

Gosti škole obišli su potom razred sa sedam novih prvašića u zdenačkoj školi kojima je župan Andrović podijelio slikovnice za dobrodošlicu u školu, a prigodne poklone također za početak školovanja uručio im je i načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić, K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content