OPĆINA ČAĐAVICA Mještanima naselja Zvonimirovac zasvijetlila javna LED rasvjeta

Sinoć (ponedjeljak) je u naselju Zvonimirovac u općini Čađavica, nakon dovršetka radova na zamjeni dosadašnjih rasvjetnih tijela, zasvijetlila javna LED rasvjeta.

Radove na postavljanju LED rasvjetnih tijela provela je tvrtka Elektromontaža Kenjerić iz Slatine s čijim je vlasnikom Stjepanom Kenjerićem, općinski načelnik Mirko Rončević došao pogledati prvo uključenje u električnu mrežu.

– Ovdje u Zvonimirovcu nazočili smo puštanju u rad novoizgrađene LED rasvjete. Riječ je o trećem naselju u općini Čađavica koje je pokriveno s kvalitetnijom LED rasvjetom. Do sada smo imali VTF rasvjetna tijela koja su bila na svakom drugom stupu, a sada su LED rasvjetna tijela na svakom stupu, pošto je jakost jednog LED rasvjetnog tijela manja od jednog rasvjetnog VTF rasvjetnog tijela, te će svjetlom pokrivati i veću površinu. Osim toga, LED svjetiljkama koje svjetlost usmjeravaju samo ondje gdje je potrebno, imat ćemo i manje svjetlosno onečišćenje. Poznato je da je potrošnja LED žarulja manja i sada bi direktna ušteda potrošnje električne energije trebala biti oko 15 posto, bez obzira na veći broj rasvjetnih tijela, a uštede će biti i na samom održavanju jer smo u Čađavici od 2018. godine promijenili samo dvije ili tri žarulje, što nije bio slučaj s VTF rasvjetnim tijelima. Prvo smo LED rasvjetu postavili u Čađavici, zatim u Čađavačkom Lugu, a sada eto u naselju Zvonimirovac. Kako se budu otvarali natječaji, što se tiče promjene rasvjetnih tijela, mi ćemo se na njih javljati i pokušati povući financijska sredstva da LED rasvjetu postavimo u ostalim naseljima na području općine – objasnio je načelnik Rončević.

Ovaj projekt u Zvonimirovcu sufinanciran je od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u vrijednosti od 20 tisuća eura, a 15 tisuća eura osigurano je iz proračuna Općine Čađavica.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli i R. Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content