Premijer Andrej Plenković pozdravio ukrajinske izbjeglice smještene na Pustari Višnjica

Dan Virovitičko-podravske županije ove godine svečano je proslavljen na Pustari Višnjica. Nakon svečane sjednice Županijske skupštine VPŽ, premijer Vlade RH Andrej Plenković kratko se zadržao u razgovoru s ukrajinskim izbjeglicama smještenim na Višnjici.

Više o boravku ukrajinskih izbjeglica na Višnjici, premijer Plenković mogao je saznati od načelnika općine Sopje Berislava Androša, jer se Višnjica nalazi na području te općine, te virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, pošto je Županija od dolaska prvih izbjeglica upućena u sve njihove aktivnosti i aktivno im pomaže.

Na Višnjici je od 20. ožujka do danas ukupno boravilo 46 izbjeglica iz Ukrajine, ali većina ih se vratila u svoja prebivališta ili odselila u zemlje zapadne Europe, tako da ih sada samo 10 tamo boravi.

U dogovoru s premijerom riješen je smještaj malog Ukrajinca Ivana Vanje Maiboroda (2019. godište) u Dječji vrtić Bambi u Sopju. Prošli tjedan djevojčica Yelyzavetu Lizu Sukhodub (2016. godište) je upisana u 2. razred OŠ Eugena Kumičića u Slatini.

(www.icv.hr, vj, adf; Foto: V. Jelenčić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content