Branitelji dobra srca: Zdenačkim školarcima darovali računala i narukvice za veću sigurnost u prometu

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa u sklopu promocije dokumentarnog filma “Zdenci u Domovinskom ratu” odradila je i dvije lijepe geste prema učenicima Osnovne škole “Ivana Gorana Kovačića” Zdenci. Naime, u suradnji s UDVDR – Podružnicom Krapinsko-zagorske županije, branitelji Duge Međe školi su darovali četiri računala.

-Računala ćemo koristiti na satima informatike za naše radionice i doista ovo je prelijepa gesta naših branitelja iz Duge Međe s kojima imamo odličnu suradnju i uvijek su tu za nas. Hvala im od srca prije svega u ime naših učenika, a onda i svih nas i školskih kolektiva – rekla je ravnateljica zdenačke osnovne škole Ivana Pavelić.

UHBDDR Duga Međa, uz računala, donirala je učenicima i narukvice “vidljivi u prometu” kako bi sigurnost školaraca u prometu bila još veća.

-Svi smo bili učenici naše zdenačke škole. Bilo je zanimljivo vidjeti kada smo predavali računala, nas trojica, kolege Darko Eichler, Mirko Horvatin i ja, svi smo se prisjetili svojih dana u ovoj školi. Naravno da ćemo našim nasljednicima uvijek biti na usluzi i pomoći kako god možemo. Računala smo donirali u suradnji s našim velikim prijateljima iz Krapinsko-zagorske županije, iz Zaboka, prije svih generala Josipa Horvatina, a ove narukvice znak su naše želje da nam djeca u prometu budu što vidljivija i sigurnija – rekao je predsjednik UHBDDR Duga Međa Mirko Bušljeta.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content