Grad Osijek vodi brigu o svojim umirovljenicima: Traži se rješenje i za smještajne kapacitete u Domu za starije i nemoćne

Međunarodni dan starijih osoba obilježen je i u Osijeku okupljanjem umirovljenika i organiziranim nordijskim hodanjem. Pridružio im se i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

– Uvijek smo sretni kada su naši umirovljenici aktivni i rekreiraju se, odnosno borave u prirodi. Čestitam umirovljenicama i umirovljenicima Međunarodni dan starijih osoba. Želim naglasiti da Grad Osijek prepoznaje važnost brige o umirovljenicima u nekoliko segmenata. Prije svega u ovome zbog čega smo danas ovdje, a to je njihova aktivnost u društvu, rekreacija, da nisu pasivni i statični jer to značajno utječe na njihovo zdravlje i svakodnevno življenje – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin i dodao:

– Drugo je njihova socijalizacija i druženje, što je omogućeno kroz pet dnevnih boravaka koje imamo u gradu Osijeku, na Zelenom polju, u Županijskoj ulici u centru i u Višnjevcu, i dva kojima upravljaju udruge, dakle Matica umirovljenika Hrvatske u Strossmayerovoj ulici i u Tenji – dodao je.

Istaknuo je kako Grad Osijek nastoji olakšati financijske probleme s kojima se suočavaju osječki umirovljenici, stoga i ove godine izdvaja u proračunu oko 400.000 eura za uskrsnice i božićnice, te osigurava i stalni mjesečni dodatak za one umirovljenike s najnižim mirovinama.

– Najveći izazov je smještajni kapacitet u Domu za starije i nemoćne kojeg nedostaje već dugi niz godina. S obzirom na to da je Osječko-baranjska županija po zakonu osnivač Doma za starije i nemoćne, vodimo razgovore i tražimo konkretna rješenja. Blizu smo rješenja što se tiče i lokacije i samog idejnog projekta te ćemo, kada to bude usuglašeno, predstaviti prije svega umirovljenicima i javnosti – zaključio je zamjenik gradonačelnika Vulin istaknuvši još izvrsnu suradnju sa svim osječkim umirovljeničkim udrugama.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content