Jesenski sajam u Špišić Bukovici: Prikazali bogatstvo tradicije kroz proizvode i folklor

U organizaciji Društva žena Bukovčanke i pod pokroviteljstvom Općine Špišić Bukovica   danas (subota) održan je 2. Jesenski sajam u Špišić Bukovici.

Na postavljenim štandovima predstavili su se domaći OPG-ovi koji su zainteresiranim posjetiteljima prezentirali šaroliku lepezu svojih proizvoda; od bundeva, džemova, ulja, sira, paprike i ostalih proizvoda, pa sve do raznih rukotvorina i ručnih radova.

Zabavni dio programa, u Društvenom domu, otvorila je Snježana Pavić, predsjednica Društva žena Bukovčanke, koja se nada kako će se sajam pretvoriti u dugogodišnju tradiciju.

– Našli smo se ovdje kako bi smo očuvali tradiciju, prezentirali proizvode naših sumještana i OPG-ova i zabavili se uz ples i pjesmu – rekla je S. Pavić.

Tradicionalnim plesom i pjesmom KUD Sloga iz Špišić Bukovice, KUD Graničar iz Okrugljače, KUD Škrinja iz Bušetine i KUD Dugo selo Lukačko razveselili su sve prisutne.

Ovogodišnji Jesenski sajam u Špišić Bukovici bio je prava poslastica za sve posjetitelje. Podsjetio je na tradicionalne vrijednosti i rad vrijednih ruku, koji i danas okuplja i raduje sumještane. Kako je bilo na sajmu, pogledajte u našoj galeriji. 

(www.icv.hr, mb)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content