Općina Čađavica raspisala natječaj za dodjelu financijske potpore redovitim studentima u akademskoj godini 2023./2024.

Na temelju članka 6. stavka 2. Odluke o financijskoj potpori studentima (Službeni glasnik broj 4/14., 7/15. i 4/16.), načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević je u utorak donio odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu financijske potpore redovitim studentima u akademskoj godini 2023./2024..

Natječaj za dodjelu financijske potpore redovitim studentima provodi Jedinstveni upravni odjel Općine Čađavica, a sredstva su osigurana u proračunu Općine.

Pravo na bespovratnu potporu ostvaruju studenti koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području općine Čađavica najmanje tri godine prije objave natječaja, imaju status redovnog studenta, svaku akademsku godinu upisuju i završavaju u roku, a bespovratna potpora dodjeljuje se samo jednom za svaku akademsku godinu.

Potpore se neće isplaćivati studentima ako roditelji studenta i drugi članovi zajedničkog domaćinstva u trenutku podnošenja prijave nemaju prebivalište na području općine Čađavica najmanje tri godine prije objave javnog natječaja i ako imaju nepodmirenih obveza prema Općini Čađavica po bilo kojoj osnovi.

Za dodjelu financijske potpore mogu se javiti studenti koji su korisnici i nekih drugih oblika financijske potpore.

Uz prijavu za sudjelovanje u ovom natječaju kandidati trebaju priložiti obrazac Prijave na natječaj za dodjelu potpore, presliku domovnice, obostranu kopiju osobne iskaznice, izjavu o trajanju prebivališta na području općine Čađavica i članova zajedničkog domaćinstva, potvrdu fakulteta o redovitom upisu u akademsku godinu 2023./2024. u svrhu ostvarivanja prava na stipendiju, prijepis ocjena položenih ispita tijekom studija (za studente druge i viših godina), potvrdu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Čađavica da su domaćinstva čiji su član podmirila svoje dospjele i nepodmirene obveze prema Općini te presliku bankovnog računa (IBAN).

Pojedinačni iznos financijske potpore utvrdit će se posebnom Odlukom općinskog načelnika nakon zatvaranja natječaja.

Rok za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijske potpore je 31. listopad, a Zahtjev za dodjelu stipendije dostavlja se Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Čađavica, Kolodvorska 2, 33523 Čađavica, s naznakom ”financijska potpora studentima” NE OTVARATI.

Po isteku roka za podnošenje zahtjeva, Jedinstveni upravni odjel Općine Čađavica utvrdit će broj studenata koji ostvaruju pravo na financijsku potporu te donijeti rješenje o dodjeli financijske potpore studentima za akademsku 2023./2024. godinu.

Temeljem rješenja Jedinstvenog upravnog odjela Općine Čađavica, općinski načelnik Općine Čađavica i student koji je ostvario pravo na financijsku potporu potpisat će ugovor o dodjeli financijske potpore kojim će se utvrditi vrijeme na koje se financijska potpora dodjeljuje, kao i prava i obveze korisnika financijske potpore i Općine Čađavica.

(www.icv.hr, adf, Općina Čađavica, foto: ilustracija, D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content