Tvrđa će tek zasjati punim sjajem: Nakon obnove vrijedne 17 milijuna eura, na redu je uređenje fasada

Nizom brojnih manifestacija i bogatim programom Gradska četvrt Tvrđa u četiri je dana, od 28. rujna do 1. listopada, proslavila svoj dan i crkveni god sv. Mihaela arkanđela.

Središnje obilježavanje održano je polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima kod sjedišta Gradske četvrti na Vijencu Ivana Meštroviću, gdje je održana i svečana sjednica Vijeća.

Vijence su položili predstavnici Grada Osijeka na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Draganom Vulinom te predstavnici Gradske četvrti i braniteljskih udruga. Zamjenik gradonačelnika Vulin istaknuo je kako je Grad partner ovoj gradskoj četvrti u realizaciji niza projekata, od kojih je istaknuo projekt obnove Tvrđe vrijedan gotovo 17 milijuna eura, od čega je 8,5 milijuna bespovratnih sredstava iz EU fondova.

– U narednom razdoblju osmislit ćemo model i izdvojiti značajna financijska sredstva za uređenje fasada na ključnim područjima grada, pri čemu je Tvrđa prioritet i tek će onda zasjati u punom sjaju. Za sada je uređen i parking na istočnom dijelu Tvrđe s više od 150 mjesta – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Vulin i dodao kako je Grad u ovoj godini izdvojio 73.329 eura za prioritete ove gradske četvrti, što je oko 10 posto više u odnosu na početak mandata 2021. godine.

– Pripremili smo bogat program, među ostalim predstavljanje udruga, turistički obilazak Tvrđe te turistički obilazak osječkih parkova, memorijalni malonogometni turnir Robert Kremsner- Robi, košarkaški turnir i još mnogo toga – istaknuo je Damir Šebo, predsjednik gradske četvrti Tvrđa.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content