ZBOR GRAĐANA Uređenje Mjesnog groblja i postavljanje kanalizacije samo neke od tema sastanka u orahovačkom prigradskom naselju Dolci

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister u suradnji s lokalnim Mjesnim odborom, održao je radni sastanak i Zbor građana u prigradskom naselju Dolci.

Nazočnima se prvi obratio predsjednik MO Dolci Mario Gubeljak predstavivši izvješće o radu Odbora u proteklom periodu te naglasio kako je isti marljivo radio želeći mjestu donijeti nove sadržaje.

-Prije svega moram reći da smo održali niz sastanaka s predstavnicima Hrvatskih voda, Virovitičko-podravske županije i Grada, a u cilju rješavanja našeg najvećeg problema, a to je naravno akumulacija Marjanac i mislim da smo postigli puno. Radimo na uređenju parkirnih mjesta kod igrališta Nogometnog kluba DOŠK, uređujemo groblje u naselju Karlovac Feričanački, a mukotrpno radimo i na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa oko društveno-vatrogasnog doma. Priredili smo niz zabavnih sadržaja našim mještanima i u cilju njihovog što većeg okupljanja i poticanja zajedništva u selu – rekao je Gubeljak.

Gradonačelnik Saša Rister naglasio je potom kao je cilj ovakvih sastanaka dati mogućnost mještanima da sami kažu što ih muči, što treba raditi i graditi u njihovom mjestu.

Mještani Dolaca aktivno su se uključili u razgovor i postavili niz pitanja, a prije svega se to odnosilo na nužno uređenje Mjesnog groblja u Dolcima te plaćanja grobne naknade, postavljanje kanalizacije u mjestu te rješavanje ruševne stare škole u središtu Dolaca. Na sva pitanja, svatko iz svog sektora, spremno su odgovarali nazočni direktor Komunalnog poduzeća Papuk Tomislav Katalinić i direktorica poduzeća Voda d.o.o. Martina Damjanac, a zaključak je dao gradonačelnik Rister.

-Dajemo sve od sebe kako bi svim našim mještanima i građanima omogućili normalan život u njihovim sredinama. Znam sve probleme u mjestu Dolci, mi kao Grad se aktivno uključujemo i pomažemo pri rješavanju problema akumulacije Marjanac, započeli smo s idejnim rješenjima za staru školu koju definitivno treba urediti, naravno učinit ćemo sve da Dolci što prije dobiju kanalizaciju, a isto tako i što žurnije ćemo krenuti u uređenje Mjesnog groblja. Ono što treba naglasiti je da svakodnevno održavamo sastanke, pratimo natječaje i čim se ukaže prva prilika, odmah reagiramo za svako naše mjesto i pokrećemo važne projekte. Tako je to i za Dolce i nadam se da ćemo uz razumijevanje mještana i vrijedni Mjesni odbor što prije iznaći rješenja za sve što je traženo – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content