Uz molitvu i adventske pjesme u Orahovici upaljena svijeća ljubavi

Uz molitvu i adventske misli koje je predvodio župnik orahovački, velečasni Željko Strnak te adventske pjesme u izvedbi mladog Župnog zbora, u središtu Orahovice na adventskom vijencu u kružnom toku, predsjednik Učeničkog vijeća, osnovac Gabrijel Đajkić upalio je sinoć (subota) 4. adventsku svijeću.

-Paleći ovu četvrtu svijeću, svijeću anđela i pouzdanja, na zadnju nedjelju došašća, pred nama su nositelji Radosne vijesti. Anđeo Gabrijel navijestio je Blaženoj Djevici Mariji da je odabrana za Majku Spasitelja. To je neočekivan put kojim Bog dolazi k nama. Tako nam je osim anđela, pred očima i Marija, Isusova i naša Majka. Nitko nije Gospodina iščekivao s većom čežnjom i nestrpljenjem, s više nježnosti i ljubavi. On je poput klice niknuo u njezinom srcu i njezinom krilu. U njezinu je naručju našao najljepšu kolijevku. I mi se želimo tako pripremiti u vjeri, ljubavi i u svakidašnjem radu – rekao je velečasni Strnak.

Upaljena je tako i četvrta adventska svijeća, a mnoštvu vjernika obratio se na kraju i gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

-Drage moje Orahovčanke i Orahovčani, od srca vam hvala što ste sve četiri subote bili s nama, molili, pjevali i palili adventske svijeće. Zajedno smo u vjeri, blagoslovu i miru dočekali ovu četvrtu nedjelju Došašća, a ja vam želim da u krugu svojih najmilijih u zdravlju, sreći i ljubavi dočekate rođenje Krista i neka vam Krist donese obilje sreće, zdravlja i blagoslova. Od srca vam čestiti Božić – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content