Djelatnici Virovitičko-podravske županije i Razvojne agencije VIDRA na stručnoj praksi u uredu Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema u Bruxellesu

Tijekom tjedan dana programa stručne prakse u Bruxellesu su boravili djelatnici Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije te VIDRA-e-Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Kroz program stručne prakse provela ih je voditeljica Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema Renata Taušan. Ispred Virovitičko-podravske županije na stručnoj praksi bili su djelatnica Željka Brozović i djelatnik Hrvoje Selenić dok je ispred VIDRA-e na stručnoj praksi bila djelatnica Katarina Ivanac.

Program stručne prakse obuhvatio je upoznavanje s radom Europskog odbora regija, sastanak s predstavništvom Velikopoljskog vojvodstva u Bruxellesu, sastanak u Europskom parlamentu sa zastupnicom Sunčanom Glavak, sudjelovanje na otvorenju izložbe grafika uglednog hrvatskog umjetnika Tomislava Buntaka, upoznavanje o radu Vijeća EU, na poziv predstavništva njemačke savezne pokrajine Hessen prisustvovanje konferenciji ”Uloga Europe u svijetu: vanjska politika vođena vrijednostima u svjetlu upravljanja globalnom krizom”.

Također, djelatnici su predstavili karakteristike i investicijske potencijale Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, strateške projekte koji su realizirani na području županija kao i rad VIDRA-e.

Stručna praksa u uredu Predstavništva omogućila je djelatnicima Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije te VIDRA-e upoznavanje s radom institucija Europske unije te perspektivu uloge Republike Hrvatske u kreiranju europskih politika, ali i mogućnostima za uključivanje lokalnih i regionalnih zajednica u kreiranje istih.

(www.vpz.hr, Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema, foto: Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content