Djevojčica Mila prva je novogodišnja beba rođena u Osijeku: U prošloj godini rođeno 1835 beba, što je za 33 više nego prethodne

Djevojčica Mila Bašić rođena je jutros u 5 sati i 10 minuta u osječkom KBC-u. Prvu osječku bebu i njezinu majku Tihanu posjetio je gradonačelnik Ivan Radić.

– Presretni smo jer smo upravo obišli prvu novorođenu bebu. Čestitam ponosnim roditeljima te im želim puno zdravlja i sreće. Grad Osijek od danas podiže naknadu za novorođeno dijete na 350 eura što je čak 30 posto više u odnosu na prošlu godinu te smo za tu namjenu u proračunu izdvojili 350 tisuća eura što je još jedna vijest koja nas veseli. Naime, prošle smo godine zaprimili 784 zahtjeva za opremu za novorođeno dijete što je čak 56 zahtjeva više nego prethodne godine i nadamo se da će 2024. godina biti jednako uspješna- izjavio je gradonačelnik Radić te dodao da Grad Osijek kroz razne programe potpora i stipendija prati najmlađe Osječane od rođenja pa do fakulteta.

– Mila je rođena jutros u 5:10. Teška je 3250 grama i dugačka je 51 centimetar. Mama i beba su dobro- izvijestila je dežurna liječnica iz osječkoga KBC-a dr. Vinka Rupčić Rubin te dodala da je u osječkom Kliničkom bolničkom centru prošle godine obavljeno 1835 poroda što je 33 poroda više u odnosu na prethodnu godinu.

(Grad Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content