Putovanja usmjerena na budžet – kako pronaći jeftine karte?

Putovanja obogaćuju naše živote. Putujući učimo o drugim zemljama, kulturama i narodima. Učimo o samima sebi. Danas, kada putovanja više nisu luksuz, lako je pronaći jeftine avio karte za veliki broj odredišta.

Prvi korak u planiranju putovanja je rezerviranje letova. Cijene letova igraju veliku ulogu u vašem ukupnom proračunu putovanja, a ako znate kako pronaći jeftine letove, možete uštedjeti puno novca. Ostanite s nama i zaronite u svijet otkrivanja tajni pronalaska jeftinih karata.

Budite fleksibilni s datumima i vremenima putovanja

Mnogo puta let može biti stotine eura jeftiniji samo ako se dan ili dva razlikuje od vremena koje ste odabrali. Ako si možete priuštiti malo fleksibilnosti s datumima, to bi vam moglo uštedjeti novac i omogućiti vam da češće putujete. Dakle, kada tražite datume, većina web stranica će vam ponuditi da označite “Fleksibilan s datumima” ili okvir koji možete označiti za “+/- 5 dana”. Upotrijebite ih da se poigrate s datumima početka i završetka putovanja da vidite možete li dobiti jeftinije avio karte. Korištenje Google letova dobra je polazna točka. Možete otvoriti kalendar i prikazat će vam se cijeli mjesec; na taj ćete način dobiti dobru predodžbu o cijenama.

Rezervirajte izvan sezone

Jedno od zlatnih pravila štedljivog putovanja je da budete svjesni vrhunca turističke sezone na vašem odredištu. Putujete li za Božić u Meksiko ili u New York, sva ova popularna odredišta imaju vrhunac sezone kada ih turisti najviše posjećuju. Izbjegavanjem vrhunca turističke sezone vašeg odredišta uštedjet ćete ogromne količine novca – i to ne samo na zrakoplovnim kartama!

Osim toga možete očekivati jeftiniji smještaj i manje gužve. Stoga, ako planirate let Zagreb London, provjerite kada bi vam se najbolje isplatilo posjetiti ovaj velegrad.

Razmotrite alternativne zračne luke

Letenje u alternativne zračne luke ili iz njih često može dovesti do značajnih ušteda. Dok veće zračne luke obično imaju više cijene karata zbog svoje popularnosti, manje regionalne zračne luke mogu ponuditi jeftinije opcije. Obavezno uzmite u obzir cijenu i praktičnost prijevoza do i od zračne luke ako razmatrate ovu opciju.

Mnogi veliki gradovi imat će više zračnih luka, a odabirom manje poznate možete uštedjet. To također može biti odličan način da vidite novo područje. Svaka zračna luka ima vlastite zrakoplovne prijevoznike i vlastite cijene. eSky.hr platforma za organiziranje letova također na jednom mjestu ima popis svih avio kompanija i kombiniranih letova.

putovanja usmjerena na budzet kako pronaci ostici jeftine karte2

Budite strateški s presjedanjima

Odabir letova s presjedanjima ponekad može biti jeftiniji od izravnih letova. Strateškim odabirom mjesta za zaustavljanje usput možete istražiti dodatna odredišta i potencijalno uštedjeti novac na ukupnim putnim troškovima. S druge strane, letovi s presjedanjima obično su pristupačniji, a uz pažljivo planiranje mogu vašem putovanju u inozemstvo dodati puno zabave i iskustva.

Iskoristite prednosti programa nagrađivanja

Mnoge zrakoplovne tvrtke nude programe za česte putnike i nagrade koje vam omogućuju da zaradite bodove ili kilometre za svaki euro koji ste potrošili. Skupljajući te nagrade možete ih iskoristiti za besplatne letove ili letove s popustom u budućnosti, što će vam pomoći da uštedite novac na svojim putovanjima.

Putujte s niskobudžetnim aviokompanijama

Sjajan način na koji možete pronaći jeftine avio karte je taj da izbjegavate poznate zračne avioprijevoznike. Osim visoke cijene karata, uključene su mnoge dodatne pogodnosti. S druge strane, niskobudžetni avio prijevoznici nude znatno nižu cijenu karata. Iako ne možete očekivati luksuz, ovo je vrhunski savjet za putnike s ograničenim proračunom koji stvarno žele putovati jeftino. Obično nećete imati lako dostupan centar za korisničku podršku koji možete kontaktirati ako trebate promijeniti podatke o letu. Također vam neće biti ponuđeni obroci tijekom leta ili pristup televizorima, a prostor za putnike često je skučen i neudoban. Primjerice, ako se odlučite za avion Split Zagreb koji traje samo 45 minuta, to vam neće biti problem., jer uskoro ćete biti na vašem odredištu.

(promo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content