Nemojte ih propustiti: Ovo su filmovi kojima se najviše veselimo u 2024. godini

U 2024. godini očekuje nas pravo obilje filmskih poslastica, a jedan od razloga je i štrajk u Hollywoodu zbog kojeg mnoge od njih stižu u kina tek u narednim mjesecima, prenosi tportal.

Uzbudljivi nastavci kao što su “Gladijator”, “Transformeri”, “Zločesti dečki”, “Slagalica strave” i “Joker”, sjajne biografske drame te niz ostvarenja koja se uz sjajne zvjezdane postave jednostavno ne propuštaju – samo je dio s liste filmova koje s nestrpljenjem očekujemo u novoj godini.

“Bob Marley: Jedna ljubav” – 14. veljače

Tražite emotivan i nezaboravan film za Valentinovo? Biografski film o Bobu Marleyju nepogrešiv je odabir jer na nevjerojatno osjećajan način priča priču o životu i glazbi ovog nezaboravnog Jamajčanina. Kultnog reggae izvođača glumi Kingsley Ben-Adir, a film je produciran u suradnji s Marleyjevom obitelji te je sve zaokruženo u pravi spektakl koji vrijedi pogledati na velikom platnu.

“Kung Fu Panda 4” – 4. ožujka

Četvrti nastavak omiljene DreamWorksove franšize prikazuje pandu Poa (Jack Black), kojem majstor Shifu (Dustin Hoffman) govori da više neće biti Zmajski Ratnik, već će postati duhovni vođa Doline mira. Idilu uskoro prekida Kameleon (Viola Davis), čarobnica koja mijenja oblik i koja upija kung fu svakog negativca te želi uništiti Poa. Najmlađi članovi obitelji uživat će u ovom simpatičnom filmu, a dobra zabava zagarantirana je i odraslima!

“Godzilla x Kong: Novo carstvo” – 12. travnja

U nastavku uzbudljivog filma “Godzilla protiv Konga” iz 2021. protagonisti više nisu protivnici, već se udružuju u spektakularan savez. Pratimo dva kultna lika kako se suočavaju sa zajedničkom prijetnjom u pravom blockbusteru koji se ne propušta.

“Građanski rat” – 26. travnja

Ovaj apokaliptični akcijski film režirao je i napisao Alex Garland (Ex Machina). Prikazuje Sjedinjene Države usred sukoba zbog 19 država koje su se odcijepile, a američka vlada suočava se s teksaškom i kalifornijskom vojskom zvanom Zapadne sile. Kristen Dunst, Jesse Plemons i Cailee Spaeny dio su zvjezdane postave.

“The Fall Guy” – 3. svibnja

Zvijezda hita “Barbie” Ryan Gosling vraća se u akcijskoj komediji – adaptaciji serije iz 1980-ih “The Fall Guy”. U njemu pratimo kaskadera Colta Seaversa (Gosling) dok radi na filmu koji režira njegova bivša djevojka Jody Moreno (Emily Blunt). Kao što se može pretpostaviti, stvari ne idu glatko, osobito nakon što glavna zvijezda nestane i Colt krene u potragu za njom.

“Back to Black” – 10. svibnja

Marisa Abela iz serije “Industrija” glumi pokojnu pjevačicu Amy Winehouse u filmu o njezinu životu redatelja Sama Taylor-Johnsona. Ispričan iz perspektive pjevačice, on govori o njezinom usponu do slave, problematičnom životu i objavljivanju albuma “Back to Black”, a u glumačkoj postavi nalaze se i Jack O’Connell te Leslie Manville.

“Planet majmuna: Novo kraljevstvo” – 24. svibnja

Nastavljajući radnju nakon Cezarove smrti u filmu “Rat za planet majmuna” iz 2017., najnoviji dodatak franšizi studija 20th Century odvijat će se nekoliko generacija kasnije, kada majmuni postanu dominantna vrsta. Dok novi tiranin počinje graditi svoje carstvo, mladi majmun prisiljen je boriti se s odlukama koje će definirati budućnost i njegova svijeta i svijeta ljudi. Glumačku postavu čine Owen Teague, Kevin Durand, Freya Allen, William H. Macy i Peter Macon.

“Furiosa: Mad Max saga” – 24. svibnja

Franšiza “Mad Max” Georgea Millera nastavlja se filmom “Furiosa: A Mad Max Saga”, u kojoj Anya Taylor-Joy glumi mladu Caricu Furiosu (mlađu verziju lika Charlize Theron). Furiosa se nađe u Hordi biciklista, koju vodi Warlord Dementus (Chris Hemsworth), i mora pronaći put kući.

“Zločesti dečki 4” – 14. lipnja

Will Smith i Martin Lawrence ponovno će se udružiti u četvrtom nastavku akcijskog serijala. S obzirom na to da je treći dio zaradio čak 426,5 milijuna dolara na blagajnama kina diljem svijeta, i od ovog nastavka puno očekujemo. Redatelji filma ‘Zločesti dečki zauvijek’ Adil El Arbi i Bilall Fallah režirali su ga, a Chris Bremner autor je scenarija.

“Horizont: Američka saga” – 28. lipnja i 16. kolovoza

Redatelj, producent i koscenarist ovog vesterna je Kevin Costner, glumac kojeg smo već navikli gledati u sličnim ulogama, posebno nakon velikog uspjeha serije “Yellowstone”. “Horizont: Američka saga” prati naseljavanje američkog Zapada prije i nakon Američkog građanskog rata. Bit će pušten u kina u dva dijela, a prvi će se početi prikazivati u lipnju te drugi u kolovozu.

“Transformers: Rise Of Unicron” – 13. rujna

Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Keegan-Michael Key, Jon Hamm, Laurence Fishburne i Brian Tyree Henry neke su od zvijezda koje zaokružuju glumačku postavu za najnoviji dodatak svemiru “Transformera”. Redatelj Josh Cooley kaže da je to priča o njihovu porijeklu koja se odvija na Cybertronu, odakle potječu Autoboti i Deceptikoni. Hemsworth daje glas Optimusu Primeu, a Henry glas Megatronu.

“Slagalica strave XI” – 27. rujna

Još jedan film koji će dobiti nastavak ove godine jest “Slagalica strave”. Jedanaesti dio dugogodišnje franšize vraća se u kina, kao i Tobin Bell, a ovaj put utjelovit će serijskog ubojicu Johna Kramera. Kao i u svim dijelovima, i u ovom će uživati samo najzagriženiji ljubitelji horora.

“Joker: Folie a Deux” – 4. listopada

Jedan od filmova po kojima ćemo pamtiti glumački talent Joaquina Phoenixa definitivno je “Joker” iz 2019. godine, a priliku da nas još jednom oduševi slavni glumac dobio je i u nastavku naziva “Joker: Folie a Deux”. Riječ je o glazbenom trileru u kojem mu se ovaj put pridružuje – Lady Gaga.

“Gladijator 2” – 22. studenog

“Gladijator” je bio nenadmašan hit 2000. godine, kada je osvojio Oscara za najbolji film, a Ridley Scott odlučio se na ambiciozan pothvat te snimio njegov svojevrsni nastavak. U njemu pratimo odraslu verziju Lucija Vera II. (Paul Mescal), Komodovog nećaka antagonista iz prvog filma (Joaquin Phoenix). Ostatak glumačke postave, između ostalih, čine Denzel Washington, Pedro Pascal, Connie Nielsen, Derek Jacobi i Joseph Quinn.

(tportal.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content