Prva generacija smjera matematika – informatika orahovačke srednje škole proslavila 35 godina mature

Srednja škola “Stjepan Ivšić” Orahovica kroz svoju je povijest imala niz različitih smjerova i obrazovala mlade ljude za jako puno zanimanja. Dolaskom modernije tehnologije, 1985. krenulo je i informatičko obrazovanje u smjeru matematika – informatika. Upravo ta prva generacija obilježila je 35 godina svoje mature, jer su maturirali 1989. godine.

U tom razredu bilo je dvadeset učenika, troje ih je do danas nažalost preminulo, a na obljetnici se pojavilo devet učenika uz svog razrednika Dževada Hozića.

-Srce je i danas puno, ovo mi je bila prva generacija i uvijek ih se rado sjetim. Žao mi je što ih više nije došlo, a posebno mi je žao onih kojih više nema. Jedna posebna generacija divnih mladih ljudi koja onako čvrsto ostaje u pamćenju. Uspio sam doći i do originalnog dnevnika i imenika iz toga vremena pa smo malo “prozivali”, gledali ocjene, izostanke, baš smo dio ove obljetnice provedene u školi pokušali pretvoriti u školski sat – rekao je profesor Dževad Hozić.

Matura

Jedna od glavnih organizatorica ovog okupljanja je Ljiljana Šafar, u vrijeme mature Dakić.

-Prelijepo je bilo ponovno se okupiti s našim razrednikom i prisjetiti se najljepših dana života. Nažalost troje kolega više nisu s nama, ali će uvijek biti u našem sjećanju. Pozvali smo ostale, koji su mogli odazvali su se i bilo je zaista posebno – rekla je Šafar.

Ova prva generacija matematičara i informatičara zlatnim je slovima upisana u orahovačku srednjoškolsku povijest i uvijek će ostati početak jednog novog modernog vremena u orahovačkom obrazovanju.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content