U prošloj godini GDCK Orahovica prikupilo 548 doza krvi: I ove očekuju sličnu brojku

Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica napravilo je redovnu analizu te iznijelo godišnje izvješće o dobrovoljnom darivanju krvi za 2023. godinu.

Tako je analiza pokazala kako je u 2023. prikupljeno 548 doza krvi, od čega najviše u Orahovici:

– Odradili smo ukupno 12 akcija u protekloj godini i to u Orahovici, Zdencima, Čačincima i Velikom Rastovcu. U Orahovici su ukupno prikupljene 222 doze, zatim u Čačncima 140, u Zdencima 110 i 76 doza u Velikom Rastovcu. Od srca hvala svim darivateljima koji su se odazivali akcijama i veliko hvala onima koji su došli, a iz opravdanih razloga nisu mogli pristupiti akciji– kaže stručni suradnik GDCK Orahovica Željko Kiš te najavljuje tekuću 2024. godinu u kojoj očekuje sličan broj doza kao i prošle godine:

– Napravili smo plan za ovu godinu te kao i svake godine radimo jedan realan plan, a sve što premaši naša očekivanja nas izrazito veseli. Tako smo za 2024. u plan stavili kako očekujemo ukupno 545 doza jer moramo uzeti u obzir činjenicu da je davalaštvo u cijeloj Hrvatskoj u padu, no nadamo se da će biti puno mladih koji će se odlučiti na ovaj humani čin te da će zdravlje poslužiti sve dosadašnje darivatelje– zaključio je Kiš.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content