U punom su jeku radovi na obnovi Dječjeg vrtića u Čačincima i Sportskog centra NK Mladost

Nakon velike poplave iz svibnja prošle godine, Općina Čačinci odmah je krenula u akciju pripreme za kompletnu obnovu cijelog područja, odnosno Dječjeg vrtića i Sportskog centra NK Mladosti, a koja je krenula prije nekoliko dana.

Radove vrijedne 163.385,80 eura na obnovi Sportskog centra izvodi tvrtka Tehnocolor d.o.o. iz Đakova, dok tvrtka Građenje Marković d.o.o iz Slatine vrši obnovu dječjeg vrtića koja iznosi 328.438,63 eura.

– Prije nekih mjesec dana započeli su radovi na oba objekta, a sad su već u punom jeku i dolaskom ljepšeg vremena očekujemo da će se radovi na oba objekta intenzivirati i biti gotovo u zadanom roku. Mi realno očekujemo da će svi radovi biti gotovi do travnja ili svibnja ove godine i da će se djeca što prije vratiti u vrtić, odnosno sportaši u svoje prostorije– kaže načelnik Alen Jurenac koji je se zahvalio Vladi RH na velikom razumijevanju i pomoći te najavio da uskoro kreću i radovi na proširenju propusta ispod željezničke pruge.

– Moram se zaista zahvaliti Vladi RH koja je pokazala ogromno volju i želju da nam pomogne i pokazala je da vodi brigu i o malim jedinicama lokalne samouprave koje si ne mogu priuštiti obnovu ovako velikih projekata. Stoga veliko hvala premijeru Andreju Plenkoviću, ali i ministrici poljoprivrede Mariji Vučković preko čijeg se ministarstva ova obnova i radi i svakako hvala županu Igoru Androviću i saborskim zastupnicima koji su također stali uz nas i puno pomogli u cijeloj ovoj priči. Vjerujem da će vrlo uskoro početi i radovi na proširenju željezničkog propusta koji držimo da je bio ključan uzrok plavljenja ove lokacije. Završetkom praktički tri projekta očekujemo da se ovakve stvari nikada više ne bi smjele dogoditi na ovoj lokaciji– rekao je Alen Jurenac.

Obnovi se vesele i polaznici vrtića i sportaši, ali i svi mještani Čačinaca kojima su Športsko- rekreacijski centar ”Rupa” i objekti u njoj doista nužni i potrebni.

– Iskreno, nije nam lako, ali dajemo sve od sebe i snalazimo se najbolje što možemo i znamo. Najvažnije je da su djeca na toplom, da pohađaju vrtić i naravno svi željno iščekujemo taj povratak u naš vrtić koji će nam donijeti nemjerljivo puno, prije svega djeci. Hvala načelniku Alenu Jurencu i svima koji su uložili ogroman trudi kako bi svi ovi radovi što prije krenuli i što prije bili gotovi. Zaista, svaki dan kad prođem kraj našeg vrtića sjetim se svih tih strahota, ali s druge strane ipak sam sretna što se sve to bliži kraju i što ćemo ubrzo ponovno imati svoj vrtić kakav je i bio– rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića ”Lipa” Čađavica Ana Krmpotić.

Nogometaši Mladosti treniraju i igraju na svom terenu, ali jedva čekaju povratak u svoje svlačionice, tim više što imaju veliki broj djece u pogonu i na nogometnom terenu konstantno netko radi.

– Sport i nogomet su naše veliko bogatstvo, oduvijek smo ponosni na naše sportaše i njihove rezultate, a sad su nam seniori NK Mladosti u samom vrhu Premijer ŽNL i bore se za naslov prvaka, a isto tako veliki broj djece je u pogonu i oni su uglavnom u vrhu svojih liga. Zato im moramo osigurati što prije sve uvjete za normalan rad i oni sami jedva čekaju da se sve bude gotovo– zaključio je načelnik Jurenac.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content