Župan Igor Andrović darivao malenog Lukasa, prvorođenu bebu u 2024. godini

Drugog dana nove 2024. godine, u 2:43 sati, na svijet je došao maleni Lukas, prva ovogodišnja beba u Općoj bolnici Virovitica i Virovitičko-podravskoj županiji.

Lukasa, teškog 3.630 grama i dugačkog 52 centimetar, koji je četvrto dijete obitelji Repinac iz Cabune, te njegovu majku Marijanu, danas (srijeda) je prigodnim darovima darivao župan Igor Andrović u pratnji Jasne Abramović, pročelnice Službe za poslove župana i opće poslove te predsjednice Upravnog vijeća OB Virovitica, Miše Benjeka, zamjenika ravnatelja OB Virovitica te Lidije Knapić, pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo Opće bolnice Virovitica.

– Kao i svake godine Županija obilazi prvorođenu bebu te ju darivamo, a drago mi je da je prvorođena beba na svijet stigla već drugog dana nove godine. U planu je već nekoliko poroda u danima koji su pred nama, stoga mogu reći kako je ova godina, što se nataliteta tiče, iznimno dobro krenula- rekao je ovom prilikom župan Igor Andrović.

U 2023. godini rođeno je 518 djece (284 dječaka i 234 djevojčica) što je dvoje više nego godinu ranije, a prema riječima župana Androvića trudnice će ove godine dobiti još bolje uvjete zahvaljujući rekonstrukciji rodilišta.

– Vjerujem da će i ova rekonstrukcija rodilišta doprinijeti stopi nataliteta. Uskoro ćemo dobiti novo, moderno rodilište, a svaka soba će imati svoju kupaonicu, kao i internet, a to virovitička Opća bolnica i zaslužuje- zaključio je Andrović.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content