Broj posvjećujemo maturantima: Srednjoškolke postaju urednice specijalnog broja Virovitičkog lista koji izlazi u svibnju

Virovitički list, najdugovječnije lokalne novine na području Virovitičko-podravske županije, udružio je snage s mladima, čiji stav, želje, ideje i probleme sve više želi čuti, osobito u smjeni jedne generacije, maturanata. 

Tim povodom ove ćemo godine učiniti presedan – broj od 23. svibnja posvetit ćemo maturantima virovitičkih srednjih škola, a specijal će urediti – mladi. 

Danas (srijeda) su učenice 3. i 4. razreda Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti i Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici posjetile novinsku redakciju ICV-a i održale svoj prvi redakcijski sastanak s urednicom Virovitičkog lista Marijom Lovrenc i grafičkom urednicom Martinom Moslavac.

Elena Glavica, Jana Koren, Julia Lovreković, Lana Relić i Nika Pankasz prva su “postava” uređivačkog kolegija koji će kreirati naslovnicu, duplericu i specijal posvećen maturantima, u svibnju. 

Specijal će pokriti svih šest srednjih škola na području grada Virovitice i otkriti nam svijet mladih gledan iz njihove perspektive. Medijska skupina obuhvaća sve integrativne dijelove novinarstva; od grafičke dizajnerice, preko autorica tekstova, sve do fotografkinja i autora video priloga.

– Radujemo se činjenici da ćemo mladima dati priliku ostaviti trag cijele jedne generacijena stranicama Virovitičkog lista, ali i na našim drugim platformama. Ovo je prilika da nas upoznaju sa svojim svijetom, idejama, porukama i onime što žele poručiti zajednici. Mijenjamo točku gledišta, u fokus stavljamo mlade i njihovu perspektivu svijeta  i zahvaljujemo mladim kolegicama koje su pristale na ovaj ozbiljan i odgovoran pothvat, a koji će ostati ne samo trajni trag jednog vremena zabilježenog na našim stranicama, već i, nadamo se, početak jedne dugoročne suradnje – istaknuli su iz redakcije ICV-a.   

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content