PREMIJER ŽNL Derbi kola u Suhopolju: Bratstvo putuje u Voćin, susjedski derbi u Milanovcu

Kako odmiče proljetni dio natjecanja u Premijer ŽNL sve je zanimljivije, a u 16. kolu najzanimljivije bi trebalo biti sutra na stadionu Park u Suhopolju gdje u 15:30 sati trećeplasirano Suhopolje ugošćuje drugu Mladost iz Čačinaca. Obje momčadi proljetos su osvojile po šest bodova te će sigurno željeti nastaviti pozitivan niz. U momčadi Suhopolja zbog trećeg žutog kartona neće moći istrčati Alen Hodak, dok bi sastav Ivana Mužara trebao biti kompletan. U domaćim redovima dodatan motiv trebao bi biti uvjerljivi poraz prošle jeseni u Čačincima, dok bi gosti pobjedom održali korak s vodećim Bratstvom.

U drugoj subotnjoj utakmici Lukač 05 ugostit će Mikleuš. Domaći su favoriti, ali gostima svaki osvojeni bod ima veliko značenje u borbi za ostanak u ligi, tako da se iskusni igrači trenera Dragana Trupine neće predati bez borbe. U domaćoj momčadi pravo nastupa nema Matija Tomšić.

Sve ostale utakmice 16. kola igraju se u nedjelju u 15:30 sati.

Vodeće Bratstvo iz Gornjeg Bazja putuje na teško gostovanje u Voćin. Pomlađena domaća momčad pokušat će doći do pozitivnog rezultata, dok je gostujućem treneru Elvisu Vinaku cilj osvojiti tri boda. U domaćim redovima i dalje neće moći zaigrati iskusni Hrvoje Čović te Antonio Martić.

U Četekovcu igraju dva Dinama, domaći i Dinamo iz Kapele Dvora. Gledajući tablici gosti su favoriti, ali u domaćim redovima sigurno računaju na osvajanje novih bodova.

Borova, koja je prije 14 dana na svom terenu pobijedila Mikleuš, u susretu s Crncem računa na nove bodove. Gosti bi trebali igrati bez opterećenja i vrebati pogreške domaćih nogometaša. Zbog tri žuta kartona za Crnac neće moći nastupiti Franko Šterl.

U Milanovcu se igra susjedski derbi između domaćeg Sokola i Rezovc, koji će sigurno privići veliki broj gledatelja. Za obje momčadi bodovi imaju veliko značenje u borbi za očuvanje ligaškog statusa. Oba trenera, Antonio Ilijašević u Sokolu i Mihael Timer u Rezovcu sjedila su na klupama suparničke momčadi tako da dobro poznaju igrači roster u oba kluba. U rezovačkim redovima i dalje neće moći zaigrati Toni Zeba.

Zrinski je u Novoj Bukovici domaćin Slavoniji iz Sladojevaca. Igrači trenera Hrvoja Ratkovića nastojat će iskoristi prednost domaćeg terena i doći do tri boda, dok se gosti samo pobjedom mogu pomaknuti sa začelja tablice.

Na listi strijelca uvjerljiv je Mari Čavić iz čačinačke Mladosti sa 27 pogodaka. Matej Dorinka iz četekovačkog Dinama je drugi sa 17, prvi topnik Bratstava Dino Milinović postigao je 16, dok četvrto mjesto dijele Antonio Babec iz Lukača 05 te dvojac iz Mladosti- Matej Rukavina i Florijan Rupčić s po 13 pogodaka.

tablicaa 3

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content