U Đurđenovcu održan 10. jubilarni Đurđenovački mali maraton: Natjecalo se više od 500 natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva

Jučer je, u sklopu obilježavanja blagdana sv. Josipa i Dana općine Đurđenovac, održan 10. Đurđenovački mali maraton. Organizatori ovog značajnog sportskog događaja bili su Općina Đurđenovac, UŠR “Mirko Relac” Đurđenovac uz potporu Kuglačkog kluba Đurđenovac, NEXE d.d., ali i druge udruge i klubovi koji djeluju na području općine.

Nastupilo je petstotinjak natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva, a natjecalo se u nekoliko kategorija: u dječjoj utrci, utrci građana, polumaratonu te po prvi puta i u utrkama nordijskog hodanja na pet i 10 kilometara.

Igor Topalović, jedan od članova Organizacijskog odbora maratona, zahvalio se načelniku Općine Đurđenovac Hrvoju Topaloviću na velikoj podršci, a uputio je i zahvalu klubovima i udrugama koje su sudjelovale u ovome događaju.

– Pomalo nas je i iznenadio ovogodišnji broj sudionika kojih je bilo uistinu puno. Vrijeme nas je poslužilo, a i to je na kraju doprinijelo uspjehu ovogodišnje manifestacije. Prvi put smo ove godine imali i utrke nordijskog hodanja kao prvo kolo Državnog prvenstva, što nam je bilo izazovno jer nismo imali dosadašnjeg iskustva s jednom takvom organizacijom. Upravo iz tog razloga želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u istoj, a posebno Ivanu Abičiću i Ivanu Vuzemo koji su pomogli u završnom dijelu organizacije. Također, hvala i MUP-u te našim sponzorima na podršci i mogu najaviti da je sada vrijeme da razmišljamo o proširenju tima za buduće događaje- istaknuo je Topalović.

Što se rezultata tiče, pobjednik polumaratona bio je Ante Živković iz Atletskog kluba “Fit”, njegov klupski kolega Ivan Maletić došao je do drugog mjesta, dok je treći bio mađarski predstavnik Viktor Nagy.

Pobjedu je u ženskoj kategoriji i ove godine je godine odnijela Tunde Szabo iz Mađarske, druga je bila Marija Vrajić iz AK “Maksimir”, a treća našičanka Dubravka Mesec iz AK “Fit”. Na korak do postolja bila je domaća trkačica Maja Domnjak Lelić koja je u konačnici kroz cilj prošla kao četvrta.

Najbolji u utrci građana na pet kilometara, u muškoj konkurenciji, bio je Zrinoslav Kekez iz AK “Marsonia”, do drugog je mjesta dotrčao Filip Orkić, također iz Marsonije, dok je treći bio Zen Stanković iz AK “Slavonija-Žito”.

AK “Marsonija” uzeo je prvo mjesto i u ženskoj konkurenciji na pet kilometara, a zlatom se okitila Manda Orkić. Drugo mjesto pripalo je Danijeli Kuna iz Triatlon kluba “Tri-rim”, dok je treća bila Luna Matić.

Nordijsko hodanje na 10 kilometara osvojio je kod muškaraca Vjekoslav Klarić (NWC Spalatum), drugi je bio Ivan Grabrec iz DVD-a Hrebinec, a treće mjesto osvojio je Juraj Mihelac, također iz NWC “Spalatum”.

Kod žena je najbolja bila Monika Vargić iz NW “Obzor” Bjelovar, do druge pozicije došla je Tamara Pap iz AK “Križevci”, a treća je bila Daria Tkalčić iz DŠR “Aktivan život”.

U disciplini nordijskog hodanja na pet kilometara za žene najbrža je bila Melita Brunović Čondić iz AK “Križevci”, druga je bila Jelena Jelaska (AWC Spalatum), a treća Katarina Stipan iz DRS “Strmec”. Prigodne pehare, medalje i nagrade sponzora uručili su načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, te Damir Černić.

U muškoj kategoriji najbrži je bio Stjepan Musulin, drugi je bio Igor Oštrić (AWC Spalatum), a treći Danijel Vukičević (AWC Spalatum). Najuspješnijim natjecateljima pehare, medalje i nagrade uručio je predsjednik Hrvatskog saveza nordijskog hodanja Krešimir Ritz.

Dodajmo kako su na Đurđenovačkom malom maratonu ove godine sudjelovali i Virovitičani, njih 24, a koji su ostvarili vrlo dobre rezultate. Prvo mjesto u kategoriji dječaka 2016./2017. godišta osvojio je Matej Taboršak, a u kategoriji djevojčica druga je bila Maris Runjak.

(www.icv.hr, foto: S. Kulišić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content