U Našicama proglašeni najbolji sportaši u 2023. godini: Najbolji sportaš Dominik Kuzmanović, a najbolja sportašica Petra Vidović

U Društvenom domu u Zoljanu jučer (petak), u organizaciji Športske zajednice Grada Našica, su svečano proglašeni najbolji sportaši i sportašice i sportski kolektiv Grada Našica za 2023. godinu na kojem je Rukometni klub NEXE dobio nagradu za najuspješniji sportski kolektiv.

Svečanost su između ostalih nazočili i zastupnica u Hrvatskom saboru Vesna Vučemilović, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, predsjednik Gradskog vijeća Našice Krešimir Žagar, županijski vijećnik Vanja Prošić, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, dopredsjednik Sportske zajednice Marko Sertić, predsjednik Nogometnog središta Našice Ivica Valenčak, tajnik Nogometnog središta Našice Karlo Kanis, ravnateljica OŠ Kralja Tomislava Vlatka Zahirović, ravnateljica OŠ Dore Pejačević Verica Marinović i ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavoga Željko Filjak.

Svečanu dodjelu vodio je Danko Justić, predsjednik ŽOK Našice, koji i sam doprinosi rezultatima Našičkog sporta.

Sve prisutne su pozdravili i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba. A najboljim sportašima i sportašicama te gostima u ime Športske zajednice Grada Našica nazočnima se obratio Nikola Antolović koji svima poželio dobrodošlicu.

-Dodijelili smo nagrade najboljim sportašima i sportašima u Našicama i okolici za 2023. godinu. Mi smo zaista mali grad velikog srca koji broji 37 udruga s dvije tisuće aktivnih sportaša od toga imamo 1500 aktivne djece. Zaista želimo i dalje poticati mlade da se uključe u sport. Grad Našice je također uvelike pridonosi i potiče sport i daje velika sredstva. Našice živi u sportskom, zdravom duhu, te su naši uspjesi zaista ne mjerljivi. Također moram reći kako nam Rukometni klub NEXE ostvaruje uspješne rezultate i to ne samo na nivou države već i europskom nivou. Osim toga imamo i jako dobre kolektive u nogometu gdje brojimo 14 aktivnih nogometnih klubova, i individualni sportovi kao što su šahovski klubovi, taekwondo, boćarski klub i mnoge druge, tako da je Grad Našice u svim segmentima uistinu pokriven. Na kraju bih se želio svima zahvaliti na njihovom predanom radu i trudu – izjavio je Antolović.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba izrazio je zadovoljstvo što Grad Našice ima veliki broj mladih sportaša i sportašica koji zaista žive jednim sportskim duhom.

-Na početku bih želio čestitati svima sportašima i sportašicama na njihovom uspješnom radu i trudu. Zaista možemo biti ponosni na njihov rad jer iza toga stoji veliki trud, prije svega sportski djelatnika, ali i volontera koji daju dio sebe u sportu. Ono na što smo jako ponosni i što potičemo u ime Grada Našica je animacija djece u sportskom duhu, razvoj i zdravog života. A ova svečanost je izuzetno važna zbog poticanja mladih ljudi. Ovim putem bi im se zahvalio u ime Grada Našica jer oni su ti koji promoviraju naš grad. Istaknuo bih kako je Osječko-baranjska županija regija sporta koja nosi titulu Europske regije, a Grad Našice ima veliki udio u tome. Rukometni klub NEXE je naš predvodnik prvoligaški rukometni klub koji se natječe uvijek za prvo mjesto i to na nacionalnoj razini. Ono što je ove godine izuzetno važno naglasiti kako će naš ŠUD Šaran Našice biti domaćin Svjetskog prvenstva u lovu i ribolovu u Našicama na što smo izuzetno ponosni. Željeli bi privući naše mlade ljude da ostanu u Našicama i one koje su iz opravdanih razloga morali otići, a to je svakako i strategija sporta kao jedne velike turističke priče. Na ovoj svečanoj dodjeli kako je puno nagrađenih učenika i djece ,također moram naglasiti kako imamo i ženski sport od rukometa, odbojke, karate, taekwondoa, šah i mnogih drugih, gdje Grad Našice živi jednim sportskim duhom – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Jedan od nagrađenih je i vratar RK NEXE i hrvatske rukometne reprezentacije Dominik Kuzmanović koji se zahvalio na nagradi i rekao kako mu drago što je i u Našicama dobio nagradu.

-Zaista mi je lijepo primiti ovakvu nagradu za sav uloženi trud kako individualno, ali i timski i mislim da smo to zaslužili i uistinu sam jako ponosan. Godina je počela vrlo dobro što klupski, ali i u reprezentaciji Hrvatske gdje nas u ljeto očekuju Olimpijske igre, te se nadam da ću ostati zdrav i da mogu uveseljavati ljude i dalje. Uvijek je lijepo primiti bilo kakvu nagradu i zaista mi je drago da sam i u Našicama isto to doživio te se nadam da će mi ova nagrada biti motivacija za moj daljnji uspjeh – rekao je Kuzmanović.

Petra Vidović šahistica našičkog Slavonca primila je nagradu za najbolju sportašicu godine, zahvalila se na nagradi te istaknula kako će i dalje intenzivno trenirati.

-Zaista mi je drago da sam ovdje i što sam sudjelovala u ovom programu. Ovim putem želim se zahvaliti svojem klubu Slavonskom klubu Slavonac na podršci. Moje najveće postignuće bilo je što sam bila vice prvakinja Hrvatske. Planovi za ovu godinu su da i dalje intenzivno treniram te ću se zaista posvetiti tome kako bi dalje nastavila nizati uspjehe – rekla je Petra.

Trofeje i priznanja uručili su zastupnica Vesna Vučemilović, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća Našice Krešimir Žagar.predsjednik Sportske zajednice Grada Našice Nikola Antolović, , dopredsjednik Sportske zajednice Marko Sertić i županijski vijećnik Vanja Prošić.

Priznanje za izniman doprinos u razvoju sporta koji dodjeljuje Sportska zajednica Osječko -baranjske županije posthumno je dodijeljena prerano preminulom dr. Hrvoju Šimiću. Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić uručio je priznaje njegovoj supruzi Valeriji Šimić. U glazbenom dijelu programa nastupio je osječki pjevač Igor Delač.

(www.icv.hr, ak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content