U Virovitici otvorena slana soba: Prirodna i ugodna terapija kod respiratornih i kožnih bolesti koju mogu koristiti i djeca i trudnice

Ako tražite mjesto za opuštanje i poboljšanje zdravlja, slana soba u Virovitici na adresi Trg kralja Petra Svačića 10 mogla bi biti vaša destinacija. Ova inovativna terapija koristi haloterapiju, proces liječenja medicinskom soli, kako bi ublažila različite zdravstvene tegobe.

Matea Kralj, vlasnica salona, objašnjava kako slana soba nije „samo sol“ na zidovima i podu. – Često ljudi misle da je sol prisutna samo na zidovima i podu, no svrha je aparata koji melje određenu količinu soli u vrlo fine čestice aerosola. Ove mikročestice lako prodiru u dišne puteve i kožu, pružajući prirodno rješenje za različite zdravstvene probleme. Redovna terapija aerosolnom soli može ublažiti simptome kao što su respiratorni problemi i kožne bolesti, zamjenjujući potrebu za odlaskom na more – objašnjava.

IMG 1279

Inspiracija za otvaranje slane sobe u Virovitici potekla je iz osobnih zdravstvenih izazova.
– Ideja o slanoj sobi došla mi je potpuno spontano. Nikada prije nisam razmišljala o tome, niti sam čula o toj temi, sve dok jednog dana nisam razgovarala sa suprugom o svojim zdravstvenim problemima – problemi sa sinusima te kožne bolesti. Tada sam poželjela da me netko zatvori u neku kabinu kako bih se mogla liječiti i tako sam došla do ideje o slanoj sobi – prisjeća se M. Kralj, ističući kako su prednosti slane sobe mnogobrojne.

– Ova terapija je potpuno prirodna, bez kemikalija te je sigurna za trudnice i djecu već od 6 mjeseci starosti. Za mnoge, slana soba zamjenjuje tradicionalni odlazak na more zbog njezine sposobnosti olakšavanja simptoma poput problema s respiratornim i kožnim bolestima – objašnjava.

Medicinska sol koja se koristi u slanoj sobi ima snažna dezinfekcijska svojstva koja pomažu u borbi protiv virusa, bakterija i gljivica. Aerosol, koji se brzo raspršuje u zraku unutar slane sobe, pruža brzu i učinkovitu terapiju za respiratorne tegobe, čak i kod najmlađih pacijenata.

IMG 1277

Vlasnica osobito ističe kako terapija u slanoj sobi zahtijeva redovite posjete kako bi se postigli optimalni rezultati. Kada se započne terapija preporučuje se svakodnevno dolaziti kako bi se organizam kontinuirano opskrbljivao aerosolima. Za djecu i odrasle, terapija traje od 20 do 40 minuta, ovisno o tegobama i starosti.

Za više informacija i rezervacije, posjetitelji se mogu obratiti putem Facebook stranice kozmetičkog salona Diamond. Radno vrijeme salona prilagođeno je potrebama klijenata, omogućavajući pristupačnost terapiji čak i u užurbanim svakodnevnim rutinama. Tako radnim danom možete dogovoriti termin u vremenu od 8 do 20 sati, a subotom od 8 do 15 sati.

IMG 1288

(promo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content