Noć knjige u Knjižnici i čitaonici Pitomača: Putopisno predavanje “Zakaj volim Pitomaču (A nesem od tam!)” autora Saše Pjanića

Povodom „Noći knjige“ koja će se održati u utorak, 23. travnja s početkom u 19 sati, u Knjižnici i čitaonici Pitomača održat će se putopisno predavanje “Zakaj volim Pitomaču (A nesem od tam!)” autora Saše Pjanića, fotografa i putopisaca.

-Priču koja slijedi ispripovijedat ću vam iz prvog lica. Ime mi je Saša. Putujem svijetom, fotografiram i pišem. No, ne treba putovati na kraj svijeta da bi se pronašla uzbudljiva priča. Pitomača nije moj zavičaj, premda korijene vučem iz relativne blizine. Smatrajte me stoga tragačem za skrivenim poslasticama kojih posvuda ima nadomak ruke. Takvo mjesto pronašao sam u pitomačkoj Podravini i želim s vama podijeliti svoje doživljaje. Ovim svežnjem priča ispripovijedat ću vam zašto sam se zaljubio u ovaj kraj i zašto mi uvijek nedostaje kada ga dugo ne posjećujem. Možda bi vam mogle poslužiti kao putokaz i dovesti vas na ista ona mjesta na kojima sam ih i ja pronalazio – rekao je autor.

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

(www.icv.hr)

Zakaj volim Pitomacu

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content