Očekuje nas pravi ljetni vikend, ali idući tjedan stiže promjena: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Do kraja tjedna očekujemo iznadprosječno visoke temperature zraka. Zadržat će se suho i stabilno vrijeme, a sunčanih razdoblja neće manjkati. UV- indeks umjeren i visok. Jutarnje temperature zraka između 10°C i 15°C, a najviše dnevne između 25°C i 30°C. Od petka očekujemo zaokret vjetra sa sjevernih na južne smjerove, slab do umjeren. 

Tjedan pred nama obilježit će osjetniji pad temperature zraka. Još tijekom ponedjeljka očekujemo iznadprosječnu visoke temperature zraka. Od utorka, do kraja tjedna osjetno hladnije.

Temperature zraka će biti čak i niže u odnosu na višegodišnji prosjek. Očekujemo i povremenu kišu ili pljuskove osobito tijekom utorka do kraja dana, te u noći s utorka na srijedu i tijekom srijede.

Do kraja tjedna će uz više oblaka postojati mogućnost za slabu, povremenu i mjestimičnu kišu. Očekivana kumulativna količina oborina u tjednu pred nama za veći dio Virovitičko-podravske županije je 5-15 mm oborine. UV- indeks nizak i umjeren. Tijekom ponedjeljka i visok. Jutarnje temperature zraka između 3°C i 15°C tijekom ponedjeljka.

U drugoj polovici tjedna mjestimice će postojati mogućnost za slab mjestimičan prizemni mraz! Ipak pričekajmo još malo do pouzdanijeg meteorološkog izvješća. Najviše dnevne između 12°C i 27°C tijekom ponedjeljka. Sredinom tjedna će uz pad temperature zraka u planinskim predjelima biti i snijega, možda i na Papuku. Vjetar tijekom ponedjeljka južnih, zatim u okretanju na sjeverne smjerove.

Pripremimo polako topliju odjeću, nakon iznadprosječno visokih temperatura zraka koje smo imali. 

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content