Prostorni planovi nove generacije: Gradu Virovitici odobreni projekti prostornih planova za izradu „ePlanova“

Gradu Virovitici odobreno je svih deset prijavljenih projekata prostornih planova za izradu „ePlanova“, a koje je prijavila Razvojna agencija VTA.

Projekti su prijavljeni na Javni poziv “Izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava “ePlanovi”, Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Projektima se planira pretvaranje predmetnih prostornih planova “stare generacije” u prostorne plane “nove generacije”. Time će se olakšati, osuvremeniti, unificirati i digitalizirati procedura izrade prostornih planova općenito, ali i potaknuti smanjenje administrativnog i financijskog opterećenja građanima, poslovnim subjektima i investitorima.

Cilj je odgovoriti na izazove u cjelokupnom sustavu prostornog uređenja i graditeljstva te ubrzati izdavanje akata za gradnju i realizaciju investicija na svim razinama upravljanja.
Prostorni planovi će se tako moći dopuniti i izmijeniti uz konvertiranje u poseban format pogodan za izmjenu i dopunu, sukladno novom Zakonu, kroz platformu “ePlanovi”.

Ministarstvo financira iz EU fondova u stopostotnom iznosu postupak izmjene i dopune te transformacije prostornih planova.

Ukupna vrijednost svih deset projekata iznosi 188.000,00 €, a Ministarstvo ih financira u stopostotnom iznosu.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content