Na redovnoj 19. sjednici Općinskog vijeća Općine Čačinci jednoglasno usvojen izvještaj o izvršenju proračuna

U Vatrogasnom domu DVD-a Čačinci, a pod predsjedanjem Tomislava Tomića, jučer (utorak) je održana redovna 19. sjednica Općinskog vijeća Općine Čačinci.

Prva točka bila je i najvažnija točka sjednice, a to je Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Čačinci o kojem je detaljnije pričala pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Marija Vreš te naglasila.

-Iznos proračuna za ovaj izvještaj je 2.036.002,38 eura. Preneseni višak prihoda iznosi 624.476,81 eura i u 2024. godini bit će utrošen za sanaciju objekata dječjeg vrtića i sportskog centra koji su stradali od poplave. Sredstva za sanaciju odobrila je Vlada Republike Hrvatske – rekla je Vreš nakon čega je Izvještaj jednoglasno usvojen.

U nastavku su donesene dvije redovne odluke i to Odluka o raspodjeli financijskog rezultata proračuna općine Čačinci za 2023. godinu te Odluka o donošenju III. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine.

Vijece Cacinci 2

Na kraju sjednice donesena je i odluka o dodjeli javnih priznanja na svečanoj sjednici u povodu Dana općine koja će biti održana u petak, 24. svibnja. U prijedlogu za javna priznanja koji je iznio načelnik općine Alen Jurenac, za zlatne plakete predloženi su premijer RH Andrej Plenković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

-Vlada Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem dala je neizmjeran doprinos kako bi se ubrzalo rješenje problema nastalih elementarnom nepogodom – poplavom u svibnju prošle godine u Čačincima. Vlada je u rekordnom vremenu osigurala sva potrebna sredstva te ustupila sve potrebne resurse i službe za obnovu dječjeg vrtića i Sportskog centra Mladost. Ministrica Marija Vučković promptno je iskazala spremnost za pomoć također našem poplavljenom području i već dan nakon nepogode stigla u Čačince i stavila se na raspolaganje, kao i Ministarstvo za sanaciju, ali isto tako i za pomoć poljoprivrednicima koji su pretrpjeli ogromne štete. Ovo je samo nastavak kontinuirane pomoći našoj općini od strane Vlade, premijera i ministara i zato smatramo da su zlatne plakete Andreju Plenkoviću i Mariji Vučković najmanje što možemo učiniti kako bi se zahvalili za svu pruženu pomoć – rekao je Jurenac.

Vijece Cacinci 1

Istaknuo je kako su u prijedlogu za zahvalnice Dora Behin (za postignuća i doprinos u promicanju sporta, zdravog i aktivnog načina života), Božidar Smokrović (za provedene akcije u humanitarnom radu i promociji općine), KUD Čačinci (za izniman doprinos razvoju i očuvanju kulture) te Ivan Katalinić (za nemjerljiv doprinos u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu te obrani generala Ante Gotovine).

Jurenac je dao prijedlog i za novčane nagrade i to učenicama OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci, Agati Šumski i Mariji Nikšić, za izvanredna postignuća na školskim natjecanjima i sudjelovanju na državnim natjecanjima čime su velike promotorice općine.

Svi prijedlozi su bez rasprave jednoglasno usvojeni. Pod točkom raznom načelnik Jurenac predstavio je aktualne projekte na području općine te istaknuo kako je niz projekata u tijeku, a novi su već u planu i početku realizacije.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content